« Knjiga
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
17. 3. 2009.

Knjiga dana: Christiane Northrup: Tajni užici zrelosti

Fotografija vijesti
Više o

knjiga dana

,

Christiane Northrup

,

Tajni užici zrelosti

Christiane Northrup, autorica za koju kažu da je guru ženskog holističkog zdravlja, uvjerena je da s menopauzom život pun užitaka tek počinje. No, usprkos istraživanjima koja potvrđuju da menopauza ne slabi libido i smanjuje postizanje orgazma većina žena još uvijek ne doživljava seksualno zadovoljstvo za koje je sposobna, tvrdi Northrup.

Znanstveno objašnjavajući mehanizme tijela, u ovoj knjizi ona poziva sve žene, ali ponajviše žene srednjih godina, koje možda strahuju da su na početku silazne putanje, da vode ispunjeni život pun strasti i užitaka bez obzira na svoju dob - jer sad imaju vremena, snage i mudrosti - uživati.

"Strast je još jedna emocija koja, s obnovljenom snagom, u ovom životnom dobu uzima maha. Mnoge žene u srednjim godinama osjećaju sve veći entuzijazam prema aktivnostima koje su prije odgađale i svjedoče o tome kako im se životi mijenjaju nabolje kada se počnu baviti onime što ih uzbuđuje, potiče i veseli... Kada dopustite da vam sreća i užitak uđu u život, više ste u dodiru sa svojom pravom prirodom, a to je onaj dio vas koji privlači druge ljude. To pravo ‘ja' je snažno, predivno i pozitivno opijajuće za druge ljude koji jednako tako imaju tu istu razinu strasti u životu".

Prevoditelj: Bojana Bajić

Izdavač: Planetopija

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
17.03.2009. 12:16:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh