« Knjiga
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci
4. 12. 2008.

Knjiga dana: Djeca s poteškoćama u učenju

Predstavljamo knjigu Gary Fisher i Rhoda Cummings: «Djeca s poteškoćama u učenju»

Fotografija vijesti
Više o

knjiga dana

,

Gary Fisher

,

Rhoda Cummings

,

Marija Pavkov

,

poteškoće u učenju

,

djeca s poteškoćama u učenju

Što su poteškoće u učenju? Zašto neka djeca imaju poteškoća u učenju? Zašto je djeci s poteškoćama u učenju teško učiti? Zašto druga djeca ponekad zadirkuju djecu s poteškoćama u učenju? To su samo neka od pitanja na koje odgovara ova knjiga, prvenstveno namijenjena djeci, ali i odraslima koji se susreću s djecom koja imaju poteškoća u učenju.

Ljudi uče na različite načine i različitom brzinom. Neka djeca nauče čitati prije početka škole. Drugi nauče čitati uz pomoć učitelja. Neka djeca pak mogu uvijek imati teškoća s čitanjem. Neka djeca bore se s gramatikom i matematikom. Ponekad kažemo da djeca koja imaju teškoća s učenjem u školi imaju poteškoća u učenju.

Kada netko ima poteškoće u učenju, to znači da oni "uče drugačije". Djeca s poteškoćama u učenju sposobna su učiti, ali ponekad trebaju učiti neke stvari na drugačije načine. Svatko uči na svoj način.

Ukratko - u knjizi se nalaze brojna objašnjenja, savjeti i ideje kako djeca s poteškoćama u učenju mogu najlakše naučiti gradivo i postići bolji uspjeh u školi.

Gary Fisher i Rhoda Cummings: «Djeca s poteškoćama u učenju»

Prevela Marija Pavkov

Izdavač: Veble commerce

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
04.12.2008. 11:50:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh