« Knjiga
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
23. 1. 2009.

Knjiga dana: Arijana Čulina: Kako sam postao faca

Formula uspjeha za pravog muškarca

Kliknite i povećajte sliku
Kliknite i povećajte sliku
Više o

knjiga dana

,

Arijana Čulina

,

Kako sam postao faca

Treba biti pametan, ulizica, lukav, treba imati moć, nositi odjeću s potpisom, imati vlastiti biznis, treba biti bogat, imati djevojku, ići na fitnes. Ne treba se javljati na telefon, ne smije se pokazivati da ti je do ičega stalo... ukratko, to je, kako sugeriraju naslovi poglavlja romana "Kako sam postao faca", formula uspjeha muškarca u 40-ima, koji živi i radi u Hrvatskoj. Pisan u muškom rodu, roman donosi priču Srećka, mladog muškarca koji je pod svaku cijenu odlučio uspjeti.

Srećko, intelektualac, koji je bio neugledan, pristojan i pažljiv prema svakome, odlučio je okrenuti stranicu. Zbog svog lijepog ponašanja nije dobro prolazio u muškom društvu, a bome nije ga išlo ni kod žena, koje su više voljele opake muškarce s bendžolama i bijesnim motorima. Svoju je društvenu transformaciju započeo malim koracima: ubacivao se preko reda svugdje, počeo je pomalo lagati, pa se ulizivati jer je uvidio da ljudske kvalitete kod drugih ne prolaze najbolje, pa varati, krasti... Sve mu je krenulo za rukom i povelo ga do vrha društvene ljestvice.

Roman koji je predstavljen kao priručnik namijenjen svakom suvremenom muškarcu donosi detaljne upute o tome kako prevariti, ukrasti, postati poduzetnik omiljen u društvu i među ženama. No, on je i mnogo više od toga, donosi sve što svaki muškarac mora učiniti kako bi od sasvim prosječnog i običnog tipa postao prava faca, upravo onakva kakve danas najbolje prolaze.

Izdavač: Mozaik knjiga

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
23.01.2009. 15:44:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh