« Knjiga
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
26. 1. 2009.

Burton Gordon Malkiel: Uspješna strategija burzovnog trgovanja

Kliknite i povećajte sliku
Kliknite i povećajte sliku
Više o

Warren Buffett

,

knjiga dana

,

Burton Gordon Malkiel

,

Peter Lynch

,

Uspješna strategija burzovnog trgovanja

,

životno osiguranje

Knjiga podnaslova Strategija za uspješno investiranje provjerena u praksi predstavlja sažeti priručnik za individualne investitore. Ona pokriva sve, od osiguranja do poreza na prihod, pa npr. govori i na koji način kupiti životno osiguranje i kako izbjeći da vas banke i brokeri „oderu".

"Stimulativno je stjecati znanja o novim idejama vezanima uz proizvode i usluge, kao i o inovacijama u obliku financijskih investicija. Uspješan je investitor svestrani pojedinac koji koristi svoju prirodnu znatiželju i intelektualno zanimanje da radi i zaradi više novca."

Malkiel istražuje neke popularne analitičke tehnike koje se koriste pri investicijskim odlukama, uključujući tehničku i fundamentalnu analizu, i ističe njihove nedostatke. Ističe da ne postoji predvidljiva pravilnost u kretanju dionica, tj. da se cijena dionica kreće nasumično (random walk teorija). Iako profesionalni investitori, kao što su Warren Buffett i Peter Lynch, imaju bolji pristup informacijama, što im omogućuje veću moć na tržištu. Malkiel smatra da i individualni investitori mogu biti jednako uspješni, a možda čak i uspješniji.

Ovo je i knjiga o običnim dionicama, a posebni dodatak, vodič za investicije životnog ciklusa, pruža pojedincima svih dobnih skupina specifične preporuke portfelja u svrhu ispunjavanja njihovih financijskih ciljeva, uključujući i savjete na koji način investirati u mirovini.

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
26.01.2009. 16:54:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh