« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Akcija "Menadžer"

Ključni ljudi Podravke na ispitivanju

Bivšega čelnika Podravke Darka Marinca i dvojicu članova Uprave te tvrtke Sašu Romca i Josipa Pavlovića policija je večeras dovela u sjedište Uskoka na ispitivanje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Šime Šokota/CROPIX)
Više o

USKOK

,

Podravka

,

uhićenje

,

ispitivanje

Sumnjiči ih se da su se s još trojicom osumnjičenika udružili te zlouporabama položaja i ovlasti oštetili koprivničku tvrtku za višemilijunski iznos.

Pavlović je nakon saslušanja, nešto prije 20 sati, policijskim kombijem odvezen iz dvorišta zgrade u kojoj je sjedište Uskoka i Državnog odvjetništva RH (DORH-a). Budući da ga je izvela policija, pretpostavlja se da mu je određeno zadržavanje u pritvoru. No, službene potvrde za to nema.

Nedugo nakon odlaska Pavlovića, u Gajevoj su dovedeni bivši predsjednik Uprave i Nadzornog odbora Podravke Darko Marinac i član Uprave Saša Romac.

Jedan od Marinčevih branitelja, odvjetnik Veljko Miljević izjavio je da je saslušanje još uvijek u tijeku, te da o pojedinostima ne smije govoriti, pravdajući to tajnošću postupka. No, Miljević je ipak rekao kako je gotovo sigurno da će njegov branjenik sutra biti izveden pred suca istrage, koji odlučuje o eventualnom jednomjesečnom istražnom zatvoru. Pretpostavlja se da će Uskok to i zatražiti.

Prvi od svih večeras je u Uskoku ispitan aktualni predsjednik Uprave Podravke Zdravko Šestak, čiji je branitelj Mate Matić izjavio da je u Uskoku provedeno saslušanje o kojemu ne smije ništa reći.

"Potpisao sam izjavu kojom se obvezujem na čuvanje podataka, pa ne smijem reći ni na koji način se moj klijent branio od optužbi", kazao je Matić. Rekao je da je Šestak zadržan, te da najkasnije 48 sati od uhićenja mora biti doveden pred suca istrage.

Poslije 20 sati u zgradu DORH-a ušao je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, koji se vratio iz Hrvatskog sabora, gdje se danas cijeli dan raspravljalo o njegovom Godišnjem izvještaju o radu DORH-a. Čelnik DORH-a nije želio ništa reći okupljenim novinarima, među kojima se pročulo da će posljednja dvojica osumnjičenika, suvlasnik varaždinske Fima Grupe Milan Horvat i direktor splitskog SMS-a Srđan Mladinić, najvjerojatnije biti saslušani sutra.

Šestoricu uhićenih u policijsko-uskočkoj akciji tajnoga naziva "Menadžer", sumnjiči se za zlouporabu položaja i ovlasti te udruživanje u kriminalnu skupinu za počinjenje kaznenih djela.

Neslužbeno se doznaje da se kao organizatore te skupine tereti Marinca i Horvata, te da se Marinca, Šestaka, Romca i Pavlovića sumnjiči za zlouporabe položaja i ovlasti, a Horvata i Mladinića za pomaganje u počinjenju tih kaznenih djela. Prema pisanju medija šestorka je novcem Podravke raznim financijskim transakcijama pokušala kupiti dionice te tvrtke i steći većinsko vlasništvo nad njom. (Hina/Metro-portal)

21.10.2009. 22:19:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh