« Život
objavljeno prije 3 godine
LOOL

Ključ sretnog braka je i - marihuana?

Veza između korištenja marihuane i smanjenog nasilja u obitelji najjača kod žena koje nisu imale povijest antisocijalnog ponašanja

A da zapalite jednu zajedno? :)
A da zapalite jednu zajedno? :) (Wikipedia)
Više o

marihuana

,

sretan brak

Sretan brak je ono što vjerojatno svi mladenci žele, a ako želite znati ključ, ima ih dosta - od otvorene komunikacije i međusobnog uvažavanja do podrške partneru... no, izgleda da i marihuana ima svojih pet prstiju u tome...

Prethodna istraživanja korištenja marihuane i nasilja među parovima imala su proturječne rezultate, a temeljila su se na podacima o presjeku (podaci iz jedne točke u vremenu). No, studija koja je pratila 634 parova prvih devet godina braka smatra da što su češće parovi pušili marihuanu, to je manje vjerojatno da će doći do obiteljskog nasilja.

Istraživanje je objavljeno u časopisu Psychology of Addictive Behaviors, a vodili su ga istraživači sa Sveučilišta Buffalo (UB) Škole za javno zdravlje i Instituta za istraživanje o ovisnostima. Glavni autor Philip H. Smith utemeljio je svoje istraživanje na podacima koje je prikupio Kenneth Leonard, direktor UB istraživačkog instituta o ovisnostima.

Nakon što su procijenili prvih devet godina braka, istraživači su otkrili da su muževi i žene koji su češće pušili marihuanu (dva ili tri puta mjesečno ili češće), pokazali su manje učestalo obiteljsko nasilje od strane muževa. Dodatno, kod parova kod kojih su oboje partnera koristili marihuanu općenito je bilo manje nasilja u vezi.

Istraživači su dodali da je veza između korištenja marihuane i smanjenog nasilja u obitelji najjača kod žena koje nisu imale povijest antisocijalnog ponašanja.

Leonard je rekao kako njihovi nalazi sugeriraju da uporaba marihuane predviđa nižu razinu nasilja prema partneru tijekom sljedeće godine.

"Kao i u drugim istraživanjima o nasilju između partnera i marihuane, razmatrali smo uzorke korištenja marihuane i pojavu nasilja u roku od godinu dana. Nismo gledali smanjuje li korištenje marihuane u određenom danu vjerojatnost nasilja u baš to vrijeme."

Pretpostavlja da parovi koji koriste marihuanu "mogu dijeliti slične vrijednosti i društvene krugove, a ta je sličnost odgovorna za smanjenje vjerojatnosti sukoba".

11.01.2019. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh