« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
DODATAN OPREZ

Kiša i snijeg na hrvatskim prometnicama

U unutrašnjosti pada snijeg ili ledena kiša, jak vjetar ometa promet na autocesti A6, a ponegdje ima i magle

Snijeg i ledena kiša na hrvatskim cestama
Snijeg i ledena kiša na hrvatskim cestama (Željko Hajdinjak/Cropix )
Više o

promet

,

snijeg

,

kiša

,

HAK

,

ledena kiša

Snijeg ili ledena kiša padaju u Gorskom kotaru, Lici, te u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. U ostatku zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše, a u Gorskom kotaru ponegdje ima i magle, javlja HAK.

Jak vjetar otežava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do tunela Tuhobić. Vozače teretnih vozila se upozorava da se zbog zabrane na autocesti A6, teretna vozila isključuju na odmorištu Draganić na dionici između Zagreba i Karlovca. Sve vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a zimska je oprema obvezna: u Gorskom kotaru - na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do Bosiljeva 1, D 3 dionica Stare cesta kroz Gorski kotar, Zdihovo-Delnice-Kikovica, D 32 Prezid-Delnice,

D 42 Stubica-Ogulinski Hreljin, D 203 Brod na Kupi-Delnice, D 305 Parg-Čabar, D 501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, ŽC 5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, ŽC 5191 Sopač-Tuk, ŽC 5030 cesta prema Platku, ŽC 5029 Kikovica-Sopač, ŽC 5032 Crni Lug-Gornje Jelenje, ŽC 5062 Kraljev Jarak-Fužine,

ŽC 5068 Fužine-Hreljin, te na županijskim i lokalnim cestama na području Čabra, Delnica, Vrbovskog i u zaleđu Novog Vinodolskog.

U Lici - na D 1 Krnjak-Korenica-Udbina, D 25 Korenica-Lički Osik, D 42 Josipdol-Poljanak, D 52 Špilnik-Korenica, D 217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo, D 504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj, D 533 čvor Udbina-Čvor Gornja Ploča, a u sjeverozapadnoj Hrvatskoj na dionici autoceste A 2 Zagreb-Macelj, od Jankomira do Maclja.

Zbog bure, dionicama Jadranske magistrale (D 8) između Bakra i Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina).

Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema dužih čekanja. Zbog zimskih uvjeta u Sloveniji do 13 sati zabrana je ulaska za teretna vozila.

Trajekt na liniji Valbiska-Lopar ne prevozi autobuse i teretna vozila. (hina/metro-portal)

01.12.2010. 08:24:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh