« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
AKTIVACIJA

Bianca Matković može se vratiti u Sabor

Mandatno-imunitetno povjerenstvo bez rasprave je odlučilo da Bianci Matković od jučer teče zastupnički mandat

Bianca Matković
Bianca Matković (Damjan Tadić/Cropix)
Više o

Bianca Matković

,

Hrvatski sabor

,

Mandatno-imunitetno povjerenstvo

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) jutros je bez rasprave odlučilo da je Bianci Matković, bivšoj državnoj tajnici u Ministarstvu gospodarstva, od jučer počeo teći zastupnički mandat, od kada zastupničku dužnost prestaje obnašati njezin zamjenik Krešimir Ćosić.

Predsjednik MIP-a Damir Sesvečan kazao je da je Bianca Matković predsjednika Hrvatskog sabora izvijestila kako je ju je Vlada 19. studenoga na osobni zahtjev razriješila dužnosti državne tajnice, te je tri dana poslije podnijela zahtjev za aktiviranje zastupničkog mandata.

Budući da od podnošenja zahtjeva do aktiviranja mandata treba proteći osam dana, MIP je utvrdio da je jučer, 30. studenoga prestalo mirovanje Biance Matković, ali i zastupnička dužnost njezina zamjenika Ćosića.

Da će aktivirati zastupnički mandat, Matković je najavila još 11. studenoga, kada je u Sabor poslala pisanu obavijest da je podnijela neopozivu ostavku na dužnost državne tajnice, a kako bi mogla aktivirati zastupnički mandat. (hina/metro-portal)

01.12.2010. 11:34:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh