« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
znak

Kennedy na inauguraciji pao u nesvijest

Senator Ted Kennedy se srušio na inauguracijskom ručku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

inauguracija Obame

,

Ted Kennedy

,

srušio se na inauguraciji

Edward Ted Kennedy, 76-godišnji doajen Senata i Demokratske stranke, koji se liječi od tumora na mozgu, srušio se u grčevima pri kraju svečanog inauguracijskog ručka u Statutarnoj dvorani Kongresa. Prethodno je sudjelovalo na polaganju prisege Baracka Obame za 44. predsjednika SAD-a na stubištu Kongresa, na temperaturi od pet stupnjeva ispod ništice. Ubrzo mu je ukazana hitna pomoć i prevezen je u bolnicu.

Kasnije se osvijestio i razgovarao s obitelji, izjavila je glasnogovornica Bolničkog centra Washington, Paula Faria, prenio je ABC News.

Kennedyev kolega iz Massachusetsa, senator John Kerry, izjavio je da je Kennedy "pri svijesti i dobroga duha" te da će noć provesti u bolnici, objavio je CNN.

CNN je prethodno izvijestio da je Ted Kennedy, mlađi brat pokojnih Johna F. Kennedyja i Roberta Kennedyja, zadobio konvulzije koje su trajale prilično dugo, čak i dok je prebacivan u vozilo hitne pomoći. Kennedy (76) je zastupnik u Senatu od 1962. godine.

"Moje su misli i molitve, a vjerujem i svih vas, uz Teda i njegovu obitelj", rekao je Obama na ručku.

Na inauguracijskom ručku pozlilo je nakratko i 91-godišnjem senatoru Robertu Byrdu, ali je iz njegova ureda ubrzo priopćeno da se senator osjeća dobro.

Robert Carlyle Byrd, rođen 1917., demokratski je senator iz Zapadne Virginije koji je 3. siječnja napunio 50 godina neprekinutog staža u Senatu, postajući prvi političar u povijesti SAD kojem je to pošlo za rukom. Iako u invalidskim kolicima i slaboga zdravlja, izjavio je da spreman za još 50 godina službe u Senatu. (hina/metro-portal)

 

21.01.2009. 09:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh