« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
BIJELA OKTAVA

Kazushi Ono stiže u Zagreb

Tri skladbe, stotinjak Filharmoničara i samo jedan Maestro... Kazushi Ôno!

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (ZF)
Više o

Zagrebačka filharmonija

,

Kazushi Ono

,

Berlioz

Zagrebačka filharmonija s velikim veseljem, a Zagreb s posebnim nestrpljenjem dočekuju jednoga od najfascinantnijih muzičkih umova našega doba - jednog i jedinstvenog maestra Kazushija Ônoa!

Punih šest godina kao šef dirigent oblikovao je povijest našega br. 1 simfonijskog orkestra - Zagrebačke filharmonije i bio pravi miljenik zagrebačke publike. Nakon Zagreba osvojio je i Karlsruhe, pa Bruxelles, da bi se od 2008. nastanio u Lyonu, gdje je u tamošnjoj operi preuzeo mjesto prvog dirigenta. Posljednje gostovanje u Zagrebu zabilježio je 2004., a danas je i počasni dirigent Tokijske filharmonije.

Pariški Le Figaro tvrdi da je - "fenomen", a Süddeutsche Zeitung da je - "čudo". A ukoliko mislite da je posrijedi pretjerivanje, ne propustite koncert u Bijeloj oktavi 4.3. na kojem ćete se uvjeriti da je maestro Ôno upravo to!

Večer će otvoriti blještavom uvertirom Rimski karneval Hectora Berlioza, a nastaviti trima scenama iz skladateljeve monumentalne dramatske simfonije Romeo i Julija, koja potvrđuje vizionarski duh i genijalnost ovoga prvog među velikim majstorima modernog simfonijskog orkestra.

Drugi dio koncerta maestro Ôno rezervirao je za izvedbu Pete simfonije ruskog majstora Sergeja Prokofjeva, "himnu slobodnom i sretnom Čovjeku" koja je po prvi put izvedena sredinom siječnja 1945. u Velikoj dvorani Moskovskoga konzervatorija, uz topničku kanonadu zbog rata koji se bližio kraju.

Bezbroj glazbenih doživljaja očekuje nas na najnovijem koncertu u Bijeloj oktavi  Zagrebačke filharmonije. I jedan Maestro - kojega jednostavno ne smijete propustiti!

27.02.2011. 18:38:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh