« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca

Country rock legenda Albert Lee nastupa 22.03. u Zagrebu

Ponosni je vlasnik više od 25 gitara te je svirao sa svim relevantnijim glazbenicima

Albert Lee u Boogaloou
Albert Lee u Boogaloou (Polak Media)
Više o

ulaznice

,

koncerti

,

Boogaloo

,

Albert Lee

Albert Lee, gitaristički virtuoz porijeklom iz Engleske, poznat po svojoj hibridnoj tehnici sviranja prstima počeo se zanimati za glazbu sa samo 7 godina, počevši s klavirom. Gitaru je primio u ruke 1958.g. i od tada nije stao.

Napustio je formalnu školsku naobrazbu u dobi od 16 godina i potpuno se posvetio sviranju. Na njegov razvoj najviše su utjecali albumi i izvođači koje je detaljno proučavao , poput  Jimmy Bryanta, Gene Vincent & The  Blue Capsa (sa Cliff Gallupom na 'lead' gitari), the Louvin Brothersa, Ricky Nelsona (sa James Burtonom na 'lead' gitari), te posebno The Everly Brothers.

Ponosni je vlasnik više od 25 gitara te je svirao sa svim relevantnijim glazbenicima u rasponu stillova od rock'n rolla, bluesa, countrya, jazza i r'n'b-a.

Ovu country feštu koja se ne propušta otvorit će naš najistaknutiji i najnagrađivaniji virtuozni usnoharmonikaš - Tomislav Goluban.

Ulaznice za veliku, a vjerojatno i jedinu ovogodišnju, country feštu potražite u sistemu Eventima www.eventim.hr, Kamo.hr TICKET, Boogaloo Club-u - ul. grada Vukovara 68 i TMS Music Shop-u - Ul. J. Žerjavića 7/2 , po cijeni od 160 kuna u pretprodaji. Na dan koncerta morat ćete izdvojiti 20 kuna više.

01.03.2011. 13:26:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh