« Fun
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
DELIKATESA IZ AUTOMATA

Kavijar 'to go' hit na ulicama Moskve

VIDEO - Rusko poduzeće Jukra postavilo je u Moskvi 30 automata za kavijar, prodaja delikatese iz Ikramata cvate

Kavijar
Kavijar (Wikipedia)
Više o

kavijar

,

automat za piće

,

Ikramat

Kavijar, delikatesa predodređena za posebne dane u godini i skupe restorane, Rusima je odnedavno dostupan putem automata. Poduzeće Jukra postavilo je na 30 lokacija po Moskvi svoje Ikramate, a reakcije stanovnika su podijeljene. Jedni sumnjaju u kvalitetu, dok su drugi zadovoljni što im je kavijar uvijek pri ruci.

"Naši proizvodi su uvijek svježi. Temperatura u Ikramatu iznosi minus četiri stupnjeva, a kavijar pod tim uvjetima ima rok trajanja od osam mjeseci", kaže Jelena Sosonowa iz poduzeća Jukra. Zemlja podrijetla kavijara "to go" je, naravno, Rusija.

Ikramati su na početku bili namijenjeni potrošačima veće platežne moći, ali se ubrzo uspostavilo da i druge skupine rado kupuju kavijar iz automata. Najmanje pakiranje od 100 grama prodaje se po cijeni od 150 rublja (4 eura), a postoje i obiteljska pakiranja od 320 grama za 15 eura.

"Na ideju smo došli zbog problema s naplatom u maloprodaji. Trgovci su kasnili s plaćanjem računa pa smo odlučili postaviti automate kojima zarađujemo odmah", objašnjava Sosonowa koja tvrdi da posao ide odlično ali ne želi navesti konkretne brojke. 

12.02.2011. 11:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh