« Fun
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
NAUČITE TRIKOVE

Pen spinning - akrobacije s olovkom među prstima

VIDEO - Akrobacije s olovkom među prstima zabavan su sport za radnim stolom, a postoje i prava natjecanja

Pen spinning
Pen spinning (YouTube)
Više o

olovke

,

zabavne vijesti

,

sport

,

prsti

,

Pen spinning

Bilo iz dosade ili nervoze, svi se povremeno igramo olovkom među prstima. Postoje entuzijasti koji mjesecima vježbaju akrobacije za natjecanja, a psiholozi tvrde da okretanje olovke potiče koncentraciju i osjećaj za ravnotežu. Prema osnovnim pravilima "pen spinninga", olovka u svakom trenutku mora dodirivati ruku. Pomicanjem prstiju olovka počinje kliziti s jedne strane na drugu što u rukama profesionalaca zna izgledati vrlo atraktivno.

Pripadnici raznih "pen spinning" klubova i sudionici natjecanja imaju između 12 i 20 godina, a ono što se čini kao gubitak vremena zapravo je vrlo korisno za treniranje ravnoteže, reakcije i koncentracije. Najvještiji spinneri s vježbanjem počinju u školskim klupama. Zanimljivo je da su u jednoj anketi izjavili da najviše vježbaju na satovima engleskog, njemačkog i matematike.

Iskusni spinneri za uvježbavanje novog trika prosječno trebaju 1000 pokušaja. Olovke za pen spinning moraju biti dobro izbalansirane, odnosno podjednako teške s obje strane te obložene slojem koji sprječava klizanje (pogotovo na vrhovima).

Ne zna se kada i gdje se točno pojavio ovaj sport za prste. Pretpostavlja se da se pojavio u Japanu najkasnije 1970-ih, a upravo su Japanci najaktivniji u promociji "pen spinninga" (osnovali su savez Pen Spinning Association Japan). Uz Japan, trend se u međuvremenu proširio po Francuskoj, Njemačkoj, Tajvanu i Korejama. Redovito se održavaju turniri i to uglavnom putem interneta.

Kratki uvod za početnike:


Trikovi s olovkom:


A ovako to rade profesionalci:

10.02.2011. 11:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh