« Fun
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
LLOYDS OF LONDON

Najluđa osiguranja: Kad dijelovi tijela vrijede milijune

Obični ljudi osiguravaju prosječne stvari poput automobila, kuće ili broda...

Fotografija vijesti
Više o

novac

,

osiguranje

,

poznati i slavni

No slavni i poznati vole osigurati i ne tako "obične" stvari, poglavito ono zbog čega i jesu postali slavni. Pogledajte nekoliko neobičnih primjera koje je zabilježila poznata osiguravajuća kuća Lloyds iz Londona.

Okusne bradavice - 1957. svjetski poznati gastronomski kritičar, Egon Ronay, napisao je i objavio prvo izdanje "Egon Ronayevog vodiča za britanske restorane". S obzirom da je njegova kritika mogla uzdići ili upropastiti restoran, Ronay je osigurao okusne bradavice svog jezika na 400,000 dolara.

Noge - tijekom 1940-tih, šefovi filmske kompanije 20th Century Fox osigurali su noge glumice Betty Grable na milijun dolara. Grable je bila prethodnica Marylin Monroe, a njezin izgled donosio je kompaniji više milijunske svote, pa ovakav potez i ne čudi.

Brkovi - dok je igrao za australski kriket tim od 1985. do 1994., Merv Hughes je osigurao svoje prepoznatljive brkove na 370,000 dolara. Oni su ga, uz visinu od 193cm i iznimne igračke sposobnosti, činili jednim od najpoznatijih igrača kriketa u svijetu.

Ruke - predstavljajući kompaniju Cheerio iz Kanade i njezinu tada popularnu igračku yo-yo, 13-godišnji Harvey Lowe pobijedio je 1932. u svjetskom natjecanju u baratanju yo-yom, te je putovao Europom između 1932. i 1935. reklamirajući najnovije čudo. Čak je i Edvarda VIII, velškog princa, podučavao čarima ove igračke. Lowe je bio toliko bitan kompaniji da je osigurala njegove ruke na 150,000 dolara.

Zubi - od 1967. pa do 1992., britanski komičar i pjevač Ken Dodd držao je poziciju u Guinnessovoj knjizi rekorda za najduži period pričanja viceva - 1500 viceva u 3,5 sati. Dodd je prodao više od 100 milijuna ploča, a poznat je i po razbarušenoj kosi te velikim prednjim zubima. Njegovi zubi postali su toliko bitan dio nastupa da ih je Dodd osigurao na čak 7,4 milijuna dolara.

Prsti - prije pojave rock 'n' rolla, popularna vrsta muzike u Engleskoj 1950-tih bio je skiffle, tip folk glazbe s utjecajima jazza i bluesa koji se svirao na rifljačama, flašama i drvenim kutijama od cigareta. Skiffle je bio toliko popularan da je glazbeink Chas McDevitt pokušao zaštititi svoju karijeru osiguravajući svoje prste na 9300 dolara. To mu i nije mnogo pomoglo jer je skiffle ubrzo zamijenio rock 'n' roll, rifljače mašine za pranje rublja, a McDevitta McCartney.


12.02.2011. 17:10:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Crozona
    13.02.2011. 00:43
    Kod nas bi si mogli osigurat duge prste...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh