« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
TKO JE ZARADIO?

Karadžića prijavio anonimni dojavljivač 6 tjedana prije uhićenja?

Beogradski Blic od nedelje tvrdi da je anonimni dojavljivač prijavio Karadžića šest tjedana prije uhićenja

Zločinac na Palama još ima pristalica koji protestiraju zbog njegovog uhićenja
Zločinac na Palama još ima pristalica koji protestiraju zbog njegovog uhićenja (AFP)
Više o

Radovan Karadžić

,

Dragan Dabić

,

Dragan David Davić

U jednom od ureda BIA-e zazvonio je telefon, te je "ozbiljni muški glas" kazao da nekakav alternativac s bijelom bradom i sijedom kosom putuje po Srbiji i drži predavanja o zdravom životu.

"Provjerite, meni njegov glas jako liči na Karadžićev", kazao je anonimni dojavljivač i spustio slušalicu, doznaje "Blic" u krugovima bliskim istrazi.

Ta je dojava zabilježena, te je BIA nakon provjere zaključila da je informacija istinita.

Šest tjedana prije nego će biti uhićen, piše list, nadzirano je kretanje "iscjelitelja" Dragana Davida Dabića, što je znalo tek nekoliko ljudi, među kojima i donedavni načelnik BIA-e Rade Bulatović, čovjek od povjerenja bivšeg premijera Vojislava Koštunice.

Uhićeni Karadžić kod istražnog suca odmah je priznao svoj identitet, te je tvrdio da je prije dovođenja u Specijalni sud za ratne zločine u Beogradu u ponedjeljak navečer, tri dana bio uhićen i zatvoren u nekoj prostoriji.

"Nikoga nije optuživao, ni na koga nije bio ljut. Samo je rekao da njegovo uhićenje predstavlja početak kraja Republike Srpske", navodi izvor "Blica".

Isti izvor dodaje da je Karadžić na saslušanju, osim osobne iskaznice na ime Dragana Dabića predao i platnu karticu Raiffeisen banke, iskaznicu beogradskog Gradskog prometnog poduzeća s markicom za mjesec srpanj, određenu svotu dinara i eura, te vjenčani prsten i lančić.

Optužnice Haškog suda, navodi list, Karadžić je uzeo bez riječi, a jedinu emociju je pokazao kad je doznao da visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, Miroslav Lajčak, nije dopustio njegovoj obitelji dolazak u Srbiju u posjet.

"Ništa nije rekao, ali se po očima i izrazu lica vidjelo da ga je ta informacija pogodila", rekao je sugovornik nedjeljnog "Blica". (HINA)

27.07.2008. 14:28:40
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    neno
    15.12.2009. 09:58
    Pocetak i kraj Zlocincu i genocidnoj tvorevini!!Zlocince treba kaznit Genocidnu tvorevinu ukinut!! tako da bude primjer za bolju buducnost!!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh