« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana
ZANIMLJIVO :)

Kakve veze ima mršavljenje s imunitetom

Pozitivno je što se sve više prihvaća stav da bi mršavljenje trebalo biti proizvod kvalitetne brige o sebi, a ne čarobnog štapića koji donosi promjene u roku od 24 sata

Ima li veze?
Ima li veze? (Arhiva)
Više o

imunitet

,

mršavljenje

Mršavljenje je većni ljudi nedosanjani san, što ne znači da ne pokušavaju - a u tome je upravo glavni problem, kažu stručnjaci.

Naime, pokazalo je da jake i agresivne restrikcije i suzdržavanja od hrane oslabljuju organizam koji onda postaje podložniji raznim bolestima.

Iranska studija objavljena u časopisu American Journal of Translational Research istraživala je ima li poveznice između značajnog uskraćivanja količine kalorija u danu i posljedica na imunološki sustav.

>> 7 trikova za mršavljenje bez osjećaja gladi >>

Liječnici specijalizirani za prehranu i javno zdravlje okupili su 29 pretilih žena i podijelili ih u dvije grupe. Eksperimentalna je skupina koristila lijekove za mršavljenje, a usto su sudionice bile na dijeti prema kojoj su unosile 600 kalorija dnevno manje od preporuke. Druga je skupina jela koliko je god htjela.

Na početku i kraju istraživanja stručnjaci su im mjerili broj leukocita u krvi.

Studija je pokazala da je kod žena koje su bile na dijeti, broj leukocita smanjio dok u drugoj skupini nisu zabilježene značajne promjene.

Liječnici su nakon ovog istraživanja zaključili: "Ograničavanje unosa kalorija i gubljenje na težini može oslabiti imunološki sustav."

>> Savršen sok za jači imunitet i tanju liniju >>

Međutim, napominje se da su potrebna detaljnija istraživanja ove teme. Dodaje se također da bi se prije svake dijete trebali savjetovati s obiteljskim liječnikom, no to nikoga ne bi trebalo obeshrabriti.

Ističu važnost fizičke aktivnosti uz promjenu prehrane, prenosi Eat This.

21.10.2021. 18:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    21.10.2021. 22:14
    treba biti mrsav
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh