« Život
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
GROZNI SU :)

Kakve nam sve grozote stavljaju u pića?

Izaberite svoj otrov, poručuje BuzzFeed u još jednom edukativnom videu koji će vam ovoga puta otkriti što se sve nalazi u popularnim pićima

Kad bi znali što je sve u vinima ...
Kad bi znali što je sve u vinima ... (Arhiva)
Više o

pivo

,

vino

,

aditivi

,

pića

,

dodaci

,

riblje ljepilo

Proizvođači hrane su stalno na stupu srama zbog raznih nezdravih dodataka koje trpaju u proizvode na policama trgovina, a kad su u pitanju pića, anatemiziraju se samo proizvođači gaziranih pića koji nemilice stavljaju šećer ... no, je li to sve?

Ne, ni slučajno, a za nova saznanja koja će vas zgroziti pobrinuo se BuzzFeed u još jednom u nizu sjajnih videa.

Primjerice, neki proizvođači piva stavljaju riblje ljepilo koje se dobiva od sušenih ribljih mjehura kako bi se riješili zamućenosti piva.

Razna "mlijeka" na biljnoj bazi, poput rižinog ili sojinog, postala su popularna zbog raširene intolerancije na laktozu, ali kad znate da im se dodaje aditiv na bazi crvene alge koji služi za zgušnjavanje, stvar postaje malo ozbiljnija. Naime, taj se aditiv povezuje s izazivanjem čireva i pogoduje razvoju tumora, pa je recimo u Europi zabranjen u adaptiranom mlijeku za djecu i organskim proizvodima. U SAD je, naravno, dopušten ..

No, čak i to zvuči super kad čujete da se u 48 posto gaziranih pića koja se prodaju u restoranima brze hrane nalaze bakterije koje se inače nalaze u - fekalijama?!

Većina vina koja ćete kupiti u trgovini nastala je strojnim branjem, u tom grožđu ima i glodavaca i kukaca, a proizvođači ih lakonski nazivaju "sastojcima koji nisu grožđe"!.

Kako lijepo kažu na kraju ovog videa Buzzfeeda - izaberite svoj otrov!

03.01.2016. 13:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh