« Život
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
SAVJETI

Kako imati više novaca u novoj godini?

Svatko od nas bogatstvo definire na poptuno drugačiji način, ali kada je riječ o financijskom blagostanju - mentalni sklop pojedinca je ključna stvar

Na žalost, postali smo robovi novca
Na žalost, postali smo robovi novca (Arhiva)
Više o

štednja

,

novac

,

bogatstvo

,

upravljanje novcem

,

kako zaraditi novac

Bogatstvo je gotovo svima negdje na listi stvari koje bi najviše željeli u životu, jer sadašnji način života jednostavno zahtijeva priličnu količinu novaca za ispunjenje ciljeva, snova i želja. No, nije se baš jednostavno obogatiti, ali uz ove savjete definitivno ćete imati više novaca nego prije, čak i ako ćete zarađivati kao do sada.

Izbjegavajte bankomate koji ne pripadaju vašoj banci - malo po malo pa se skupi fina cifra provizija koje plaćate ...

Svaki dan kava, gablec i grickalice - samo pokušajte zbrojiti koliko vam novaca mjesečno ode na takve stvari na poslu ... a još ako pušite, na kraju mjeseca će vam se zavrtiti u glavi od količine potrošenog novca. A da ponesete gablec od kuće i prestanete pušiti?

Pratite koliko novca trošite - neka vam to bude eksperiment za ovaj mjesec ili 30 dana od danas - svakoga dana zapišite svaku kunu koju ste potrošili i na što, uzimajte sve račune u trgovinama, na kioscima ... i na kraju mjeseca napravite analizu.

U trgovinu idite s popisom - pogledajte što vam nedostaje, razmislite što vam još treba za hranu u sljedećih nekoliko dana, napravite popis i pokušajte izaći iz supermarketa samo sa stvarima s popisa, akcije i "akcije" preskočite

Već ove tri stvari napravit će prava čuda za vaš kućni budžet, a putem će vam sigurno pasti na pamet neke stvari gdje možete dodatno prestati razbacivati novac.

04.01.2016. 14:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh