« Žene
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
SAVJETI

Kako znati da vaš partner nije za vas

Zapravo je prilično jednostavno shvatiti da ste izabrali partnera koji vam ne odgovara, ako možete sjesti i racionalno razmisliti

Ako vaši razgovori završavaju ovako ... vrijeme je za odlazak
Ako vaši razgovori završavaju ovako ... vrijeme je za odlazak (Shutterstock)
Više o

brak

,

komunikacija

,

veza

,

partneri

,

ljubavna veza

,

razumijevanje

,

životni partner

Odabir pravog partnera za zajednički život nikad nije laka odluka, a mnogi su se opekli vrlo brzo, dok su drugi shvatili tek nakon desetak i više godina da vrijeme provode s pogrešnom osobom. Kako onda znati jeste li dobro odabrali?

Nije teško, no samo na papiru. Da biste bili sigurni da ste s pravom osobom, trebate biti u stanju racionalno razmišljati i odvagnuti argumente za i protiv, što definitivno nije lako kad ste zaljubljeni.

No, ako razmislite o slaganju oko važnih pitanja, tu emocije nemogu igrati veliku ulogu. Ako se ne slažete po pitanju načina trošenja novca, rješenja stambenog pitanja, djece ili braka, tu se ipak radi o onome što se tijekom razvoda navodi kao nepomirljiva razlika. Zašto čekati do tada?

Druga važna stvar su promjene u vlastitom ponašanju. U slučaju da partner od vas zahtijeva, otvoreno ili suptilno, promjenu vaših ustaljenih navika ili, što je još opasnije, karaktera, vrijeme je da stanete na loptu i dobro razmislite je li on baš prava osoba za vas. Naime, ako vas želi pretvoriti u nešto što niste, sigurno vam neće biti lijepo s njim.

Za kraj, svaki dobar odnos ima i dobru komunikaciju. No, ako vaši razgovori umjesto na ozbiljnim temama završavaju na njegovom odmahivanju rukom ili je uvijek spreman na svađu, možete biti sigurni da to nije osoba s kojom biste trebali provesti život. 

11.03.2014. 20:21:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh