Metro-portal.hr

objavljeno 11.03.2014. 20:21:21
SAVJETI

Kako znati da vaš partner nije za vas

Zapravo je prilično jednostavno shvatiti da ste izabrali partnera koji vam ne odgovara, ako možete sjesti i racionalno razmisliti

Ako vaši razgovori završavaju ovako ... vrijeme je za odlazak
Ako vaši razgovori završavaju ovako ... vrijeme je za odlazak (Shutterstock)

Odabir pravog partnera za zajednički život nikad nije laka odluka, a mnogi su se opekli vrlo brzo, dok su drugi shvatili tek nakon desetak i više godina da vrijeme provode s pogrešnom osobom. Kako onda znati jeste li dobro odabrali?

Nije teško, no samo na papiru. Da biste bili sigurni da ste s pravom osobom, trebate biti u stanju racionalno razmišljati i odvagnuti argumente za i protiv, što definitivno nije lako kad ste zaljubljeni.

No, ako razmislite o slaganju oko važnih pitanja, tu emocije nemogu igrati veliku ulogu. Ako se ne slažete po pitanju načina trošenja novca, rješenja stambenog pitanja, djece ili braka, tu se ipak radi o onome što se tijekom razvoda navodi kao nepomirljiva razlika. Zašto čekati do tada?

Druga važna stvar su promjene u vlastitom ponašanju. U slučaju da partner od vas zahtijeva, otvoreno ili suptilno, promjenu vaših ustaljenih navika ili, što je još opasnije, karaktera, vrijeme je da stanete na loptu i dobro razmislite je li on baš prava osoba za vas. Naime, ako vas želi pretvoriti u nešto što niste, sigurno vam neće biti lijepo s njim.

Za kraj, svaki dobar odnos ima i dobru komunikaciju. No, ako vaši razgovori umjesto na ozbiljnim temama završavaju na njegovom odmahivanju rukom ili je uvijek spreman na svađu, možete biti sigurni da to nije osoba s kojom biste trebali provesti život. 

11.03.2014. 20:21:21
http://metro-portal.hr/kako-znati-da-vas-partner-nije-za-vas/83753/