« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
PRIMJENITE!

Kako zdrav život usporava starenje

Zdrav život nije samo izmišljotina nutricionista i znanstvenika, već postoje jasni znanstveni dokazi koji dokazuju da je starenje moguće usporiti

Zdrav život = dug život
Zdrav život = dug život (Arhiva)
Više o

starenje

,

zdrav život

,

dug život

,

telomeri

,

starenje stanica

Zdrav život usporava proces starenja i to na staničnoj razini, pokazalo je istraživanje provedeno na Sveučilištu Kalifornija.

Znanstvenici su prikupljali podatke tijekom godine dana od ispitanica starije životne dobi i dokazali da je izloženost stresu čimbenik povećanog rizika za skraćivanje telomera, zaštitinih nastavaka na krajevima kromosoma koji pokazuju stvarnu starost našeg tijela.

>> Što nam sve treba za dugovječnost >>

Zadatak telomera, spojeva koji se sastoje od DNK i proteina je i održavanje strukture kromosoma, jednostavnije rečeno, sprječavanje bolesti i mutacija gena. 

Već je prije dokazano da je skraćivanje telomera proces koji prati starenje, a u ovom se istraživanju nedvojbeno pokazalo da je znatno manje izražen kod ispitanica koje su imale najzdravije životne navike. 

>> Drevni tibetanski lijekovi za zdravlje i dugovječnost >>

Tako se pokazalo da tjelovježba, kvalitetan san i zdrava prehrana vrlo učinkovito štite organizam od negativnih učinaka stresa, usporavajući proces skraćivanja telomera.

Stoga, ne oklijevajte - započnite sa zdravim načinom života već danas!

05.08.2015. 09:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh