« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
BLAGOTVORAN UČINAK

Kako zaštititi tijelo u zimi ispravnom prehranom

Stiže zima i već znamo da ćemo imati problema s određenim dijelovima tijela, pa zašto ne promijeniti prehranu i zaštititi se od problema

Zdrava hrana za zimu
Zdrava hrana za zimu (Arhiva)
Više o

zima

,

pravilna prehrana

,

jaja

,

tijelo

,

svježi sir

,

rajčice

,

sjemenke suncokreta

,

antioksidansi

,

hrana za zdravlje

,

žutanjak

Zimski mjeseci i loše vrijeme imaju poguban utjecaj na naše tijelo koje je stalno izloženo ekstremnim promjenama temperature ulascima i izlascima iz zatvorenih prostora na otvoreno, a ne pomaže ni glomazna odjeća. 

Pročitajte sljedeće savjete koji će vam pomoći da određenim vrstama hrane zaštitite dijelove svog tijela i očuvate zdravlje i svježinu. 

Koža je najizloženija, pa za zaštitu od vremenskih nepogoda i očuvanje blistave i zdrave kože kuhajte rajčice, jer likopen smanjuje oštećenja uzrokovana UV zrakama (pozor skijaši!), usporava nastanak bora i smanjuje rizik od raka. Vlagu ćete zadržati hranom bogatom omega-3 masnim kiselinama, poput ribe i mljevenog lana.

Oči jednostavno ne možete dovoljno dobro zaštititi naočalama, stoga jedite žumanjak od jaja. Jedan dnevno neće povećati kolesterol, a antioksidansi lutein i zeaksantin uz karotenoide sačuvat će zdravlje vaših očiju. Uz to, birajte hranu bogatu beta karotenom koji održava zaštitni sloj preko rožnice.

Nos je također izložen zimi, a sve alergijske reakcije idu kroz njega, stoga pojedite šaku sjemenki suncokreta dnevno kako bi nadopunili zalihe vitamina E koji će blagotvorno djelovati na vaš imunološki sustav.

Jaka i sjajna kosa ogledalo je zdravlja, a šalica svježeg sira s malo masnoća napravit će posao, još ako dodate sjemenke suncokreta bogate cinkom, kosa će vam zahvaliti lijepim izgledom.

Usne će biti pune i lijepe uz pola šalice oraha dnevno, jer će nezasićene masne kiseline iz oraha pomoći u izmjeni starih stanica kože novima, što će se prvo pokazati na usnama.

Lomljivi nokti su bolna točka, posljedica nedostatka željeza koje se najbolje nadoknađuje govedinom.

11.11.2012. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh