« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci
SAVJETI

Kako zadržati preplanuli ten?

Evo pet savjeta koji će vam pomoći da koža ostane preplanula što duže, po mogućnosti do jeseni... iako ne obećavamo da ćete izgledati baš kao prvog dana povratka s mora

Može i ovako, doduše...
Može i ovako, doduše... (Arhiva)
Više o

sunčanje

,

preplanuli ten

,

zadržavanje tena

,

savjeti

Preplanuli ten je, možda i više nego ikad, postao statusni simbol - jasno se vidi jeste li ga stekli na suncu ili u solariju, a nije teško pogoditi da se onaj sunčani puno više cijeni jer pokazuje da ste imali para i svratili na more.

E sad, ako niste imali baš tako puno para i zgrabili ste štogod tena u lipnju, a godišnji vam je (i to kratak) tek, recimo, u kolovozu - imate problem: kako zadržati lijepu brončanu boju?

Evo pet stvari koje morate napraviti da vam koža ostane preplanula što duže, po mogućnosti do jeseni... iako ne obećavamo da ćete izgledati baš kao prvog dana povratka s mora.

Epilator - preporučuje se depilirati kožu prije odlaska na more, no ako želite zadržati preplanuli ten, koristite epilator umjesto brijača jer brijač svaki put uklanja površinski sloj kože. Depilacija šećernom pastom dobar je izbor jer se tako uklanjaju mrtve i suhe stanice kože što djeluje poput blagog pilinga.

Hidratacija kože - kada kožu izlažemo sunčevim zrakama, ona gubi svoju prirodnu vlagu, stoga je hidratacija vrlo važna. Nakon svakog duljeg izlaganja suncu, a i nakon povratka s ljetovanja, koristite losion za tijelo. Sastojci poput aloe vere, shea maslaca, maslinovog ili jojobinog ulja omekšavaju kožu i zadržavaju preplanulost. Losioni i maske za tijelo koji sadrže sastojke poput krastavaca, limuna i mlijeka mogu izbijeljeti kožu, stoga ih izbjegavajte.

Piling - kako se koža ne bi dodatno isušivala i kako biste spriječili ljuštenje, obavezno napravite piling prije izlaganja suncu. Nakon sunčanja ne preporučuje se pretjerano natapanje u kadi, a prilikom tuširanju koristite blage kremaste proizvode na uljnoj bazi. Izbjegavajte grube spužve za pranje.

Redovito nanošenje kreme - mnoge osobe, nakon što dobiju željenu boju, prestaju koristiti kremu za zaštitu od sunčevih zraka. Stručnjaci upozoravaju da brončani ten pruža određenu zaštitu, no agresivne sunčeve zrake i dalje su za kožu itekako štetne. Štetne posljedice vidjet ćete nažalost tek kasnije - koža brže stari i sklonija je staračkim pjegama.

Zaštita i u hladu - čak 85 posto zraka reflektira se preko pijeska, vode i krošnji. Sunčeve zrake prodiru i kroz suncobran i oblake. Koža će pocrnjeti i u hladu, naravno sporije. Zbog toga se morate mazati i za oblačnog vremena i kada boravite u hladu.

24.06.2017. 15:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh