« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
EH, DA ...

Stvari kojih se trebate riješiti u životu

Budimo realni, iako nismo sakupljači beskorisnih predmeta i emocija, svi ih imamo u životu. Možda nismo svjesni, no ta prtljaga, materijalna i emotivna nas guši

Ovako vam izgleda ormar, ali i mozak?
Ovako vam izgleda ormar, ali i mozak? (Arhiva)
Više o

emocije

,

stvari

,

stare stvari

,

višak

Sigurno doma imate barem jedne traperice koje ne možete odjenuti već koju godinu ili nešto zamjerate kolegi s posla već predugo vrijemena? Budimo realni, iako nismo sakupljači beskorisnih predmeta i emocija, svi ih imamo u životu. Možda nismo svjesni, no ta prtljaga, materijalna i emotivna nas guši.

Evo par prijedloga za za rješavanje nepotrebnog i otežavajućeg kako bi bilo mjesta za potrebno i korisno.

Odjeća koje ne pristaje uz način života

Odjeća može biti podsjetnik na prošle dane, "zlatna vremena" - šašavi pončo koji je bio takva fora za vrijeme faksa ili kožne hlače iz darkerskih vremena, možda one vojničke ili fluorescentno-žuta raverska majica s drugog Future Shocka. "Žene se teško rastaju od odjeće koja nosi sjećanja, ali ako nešto niste nosili godinu-dvije vjerojatno je vrijeme za oproštaj," kaže Donna Smallin, autorica knjige Organizing Plain and Simple. Netko bi u toj odjeći mogao uživati, a vi biste od prodaje imali sredstva za nešto novo, no možete i pokloniti komad odjeće pa će vaše zadovoljstvo biti drugačijeg, ali ne i manjeg karaktera.

Subjektivna slika samog sebe

Osoba koja ste bili prije 20 godina nije ista kao ona koja vas uporno dočekuje u ogledalu danas. Ipak, mnogi od nas čuvaju tu viziju sebe i istina je, teško je se riješiti. Majka dvojice odraslih sinova još uvijek može percipirati sama sebe kao stidljivu klinku s pletenicama, pjegicama i aparatićem u ustima, a ako u podrumu čuva albume sa slikama iz tog vremena, kad ih pregleda opet i opet - podsjetit će se na to razdoblje i njeno će samopouzdanje svaki put biti napadnuto. Zašto se izlagati tome, nije li bolje baciti taj teret?

Ostalih 8 stvari koje su vam višak pročitajte na portalu Genijalno.hr

24.06.2017. 18:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh