« Život
objavljeno prije 6 godina i 3 mjeseca
SAVJETI

Kako uvijek biti među najboljima bez obzira na to što radili

Moramo znati kamo idemo da bismo tamo mogli stići, rekli su mudri ljudi, pa evo koja vam četiri koraka trebaju za uspjeh

Sami birate svoj put...
Sami birate svoj put... (Pixabay)
Više o

savjeti

,

uspjeh

,

koraci

Postoji jedna sasvim jednostavna formula koja nam omogućava da se ističemo u poslu koji smo odabrali, bez obzira na to čime se bavili. Ona se sastoji od četiri koraka.

Prvi korak je rastavljanje cjelokupnog procesa na manje dijelove, drugi je identifikacija naših slabijih strana, treći je testiranje strategija i četvrti je naučeno primijeniti na cijeli proces.

Eh, da. Tu je i peti korak: sve to ponavljati tako dugo dok ne postignemo željeni uspjeh.

Nikakav uspjeh ne postiže se bez učenja korisnih vještina, a njih ćemo steći samo ako se krećemo prema cilju, a ne ako besciljno lutamo. Moramo znati kamo idemo da bismo tamo mogli stići. Dakle, što bismo zapravo trebali činiti?

1. Uvijek radite malo više od onoga što sa sigurnošću znate da možete
Recimo to ovako: ako ste dobri u pisanju eseja, pokušajte napisati kratku priču. Nemojte odmah početi pisati roman. Poštujte prirodan razvoj stvari, a vrijeme provodite u stjecanju novih vještina.

2. Fokusirajte se na svoj cilj
Kako biste u nečemu postali dobri, morate znati što točno želite postići. Pronađite stručnjake u vašem području i proučavajte njegove načine. Ne trebate ih imitirati, već samo promatrati njihov način rada i naučiti iz njega sve ono korisno. A korisnoga ima, inače oni ne bi bili profesionalci.

3. Pronađite mentora
Potreban nam je netko tko će na naš napredak gledati objektivno, istaknuti nam pozitivne strane i uputiti iskrenu kritiku. Sve je to neizbježno na putu razvitka.

Uspjeh košta vremena. truda i strpljenja. Putem ćemo puno griješiti, ali tko nije krenuo, nikada neće ni stići.

Piše: Andrea Holi
30.01.2018. 18:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh