« Život
objavljeno prije 3 godine i 11 mjeseci
ZAPAMTITE

Kako treba izgledati savršen poljubac

Francuska tvrtka za upoznavanje Meetic je u povodu Međunarodnog dana poljupca 6. srpnja provela istraživanje među europskim samcima o tome kakav im je poljubac najdraži

Kakav je savršen poljubac
Kakav je savršen poljubac (Arhiva)
Više o

poljubac

,

ljubljenje

,

savršen poljubac

Savršen poljubac, pogotovo onaj prvi, pola je posla na početku veze, s tim će se svi složiti, no kako bi on zapravo trebao izgledati? Kako je danas, 6. srpnja Međunarodni dan poljupca, nije čudo da se našla agencija za upoznavanje koja je anketirala svoje članove na tu temu ...

Svaki drugi sudionik ankete odgovorio je da je strast nezaobilazan element savršenog poljupca. Za njih 45 posto važno je umijeće nježnog dodira usnama, a 22 posto ispitanika ne voli previše vlažan poljubac, ali ne voli ni da je bučan. Samo sedam posto ih je reklo da im za vrijeme poljupca ne smetaju zvukovi koji se pritom 'proizvode'.

Poljubac osobe koja je konzumirala alkohol odbija 63 posto ispitanih samaca, štoviše većina ih je rekla da im se pomalo gadi.

Ako poljubac baš i nije uspio, sudionici istraživanja rekli su da im to ne smeta previše. Naime, 41 posto će ih rado podučiti partnera umjetnosti ljubljenja, a čak 40 posto ih je odgovorilo da tome ne pridaju previše važnosti. 

Nasuprot tome, sedam posto ispitanih odgovorilo je da je spremno odmah prekinuti vezu ako im prvi poljubac nije bio dovoljno uvjerljiv i poticajan.

Istraživanje je provela tvrtka TNS SOFRES u prosincu 2015. na uzorku od 9251 samaca u Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Španjolskoj, Velikoj Britaniji, Danskoj i Nizozemskoj u dobi od 18 do 65 godina.

Omiljeni 'francuski' poljubac, po mišljenju znanstvenika, opušta i uklanja stres, podiže samopouzdanje, no ima i učinak poput vježbanja. Takvi poljupci, tvrde znanstvenici, pomažu u trošenju kalorija, a po nekim istraživanjima, poljupci u trajanju od minute sagorijevaju čak 26 kalorija te aktiviraju tridesetak tjelesnih mišića. Prosječan čovjek u životu provede 20 tisuća minuta ljubeći se.

Dok se ljubimo, naš organizam izlučuje mnoštvo hormona i neurotransmitera koji nam popravljaju raspoloženje, kao što su adrenalin, serotonin i dopamin. Znanost koja proučava ljubljenje naziva se filematologija.

06.07.2016. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh