« Život
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
STVARNO?

Koliko puta dnevno dodirnete - smartphone?

Ekipa s portala Dscout uz dosta je truda provela istraživanje korisnika uređaja na Androidu iz raznih zemalja

Dnevno se ekran dodirne više od 2.500 puta!
Dnevno se ekran dodirne više od 2.500 puta! (Arhiva)
Više o

ovisnost

,

smartphone

,

broj dodira

Pametni telefoni definitivno izazivaju ovisnost, zaključak je novog istraživanja koje je proveo portal Dscout s ciljem dobivanja jasne brojke - koliko puta dnevno dodirnemo ekran.

Prije toga su objavili anketu, odnosno proces prijave na koji se javilo nevjerojatnih 100 tisuća zainteresiranih, koji su htjeli iz "prve ruke" provjeriti koliko su ovisni o svojim pametnim telefonima.

Za potrebe istraživanja, koje je potrajalo pet dana, Dscout je napravio posebnu aplikaciju koja je pratila apsolutno svaki dodir ekrana od strane korisnika. Brojke, koje su dobili, doista su fantastične i dokazuju da je ovisnost o korištenju pametnih telefona itekako prisutna.

Prosječno svaki korisnik na telefonu, ali ne telefonirajući, dnevno provede 2,42 sata, ekran svog ljubimca u prosjeku dodirne 2.617 puta dnevno, što na godišnjoj razini daje brojku od nevjerojatnih milijun puta!

Ovo su, dakle, brojke vezane uz prosjek, a ako ćemo pogledati ekstreme među ovisnicima, onda su stvari još radikalnije.

Tako tzv. napredniji korisnici, odnosno oni koji su doista ovisni, a takvih je 10%, dnevno koriste pametni telefon 3,75 sati, ekran dodirnu 5.427 puta dnevno, odnosno dva milijuna puta godišnje.

06.07.2016. 13:37:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh