« Žene
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
ZBOGOM NEUGODI

Kako što bezbolnije proći depilaciju intimne zone

Depilacija bikini zone u pravilo je vrlo neugodna i bolna bez obzira da li ju same radite ili idete u kozmetičke salone kod profesionalaca, no postoje trikovi za ublažavanje posljedica uklanjanja dlačica

Više o

depilacija

,

bikini zona

,

bol

,

brazilska depilacija

,

kozmetički tretmani

,

urasle dlačice

,

neugoda

Bilo zbog vlastitog zadovoljstva ili poradi udovoljavanja želja partnera mnoge žene se podvrgavaju uklanjanju dlačica sa intimnih dijelova tijela. Depilacija bikini zone u pravilo je vrlo neugodna i bolna bez obzira da li ju same radite ili idete u kozmetičke salone kod profesionalaca.

Iako je nemoguće otkloniti ili u potpunosti eliminirati bol postoje trikovi koji mogu ublažiti posljedice najneugodnije moguće metode uklanjanja dlačica sa intimnih dijelova tijela i koja se preporuča samo najhrabrijima, a to je tzv. brazilska depilacija, piše Cosmopolitan.

Popijte par aspirina 45 minuta prije tretmana - Čak i narodna mudrost kaže: Bolje spriječiti nego liječiti. Analgetici poput Aspirina ili Ibuprofena ne samo da uklanjaju bol, nego i zaustavljaju upalne procese koji su posljedica čupanja dlaka. No, kako je ipak riječ o tabletama, toplo preporučamo da dobro razmislite o eventualnim posljedicama po vaše zdravlje prije konzumacije tableta.

Izbjegavajte depilaciju netom prije menstruacije - Ako niste stigle prije dobiti termin ili ste bile previše zauzete, radije pričekajte da vam završi menstrualni period nego da se podvrgnete depilaciji netom prije mjesečnice. Naime, dva do tri dana prije i za vrijeme same menstruacije područje oko intimne zone postaje ekstremno osjetljivo, pa tako inače neugodna depilacija postaje iznimno bolna.

Izbjegavajte vježbanje nakon depilacije - Ako ste se već podvrgnuli  bolnoj depilaciji iz estetskih razloga nemojte narušiti tu "ljepotu" intimnih dijelova prištićima koji nastaju dodatnom iritacijom kože, a baš to će se dogoditi ako vježbate unutar 48 sati od uklanjanja dlačica. Znoj, trljanje odjeće i bakterije mogu dovesti do raznih bolnih upala i urastanja dlačica.

Depilaciju učinite između 15 i 17 sati - U tom periodu dana vaš prag tolerancije na bol je na apsolutnom vrhuncu. Ono što bi vam u 10 sati ujutro nagnalo suze na oči, u ovom periodu bi uzrokovalo ništa više od treptaja.

Pripazite na "ciljanje" dok obavljate malu nuždu - Iako ovaj savjet nema nikakve veze s uklanjanjem boli, vrlo je koristan jer može spriječiti nezgodu u toaletu, poput mokrih hlača ili gaćica jer ipak pomanjkanje dlačica znači drugačiju putanju mlaza. Ova pojava je vrlo česta nakon depilacije, stoga budite ekstra pažljive prilikom obavljanja male nužde, pogotovo na toaletima na koje ne želite sjesti.

27.11.2011. 13:07:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh