« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
PFUU

Kako spriječiti neugodan miris znoja

Ljeto donosi razne lijepe stvari, no među njima dolaze i one loše, kao što je grozan miris znoja

Kako ne ubiti ljude oko sebe
Kako ne ubiti ljude oko sebe (Arhiva)
Više o

znojenje

,

znoj

,

dezodorans

,

čaj od žalfije

Znojenje je zdravo i potrebno tijelu, no kad je praćeno neugodnim mirisima uzrokuje nam prilične probleme u društvu. Vjerojatno se možete sjetiti neke gužve u javnom prijevozu kad ste usrdno molili da netko munjom zgromi osobu do vas čiji vas je specifični miris znoja tjerao na povraćanje suznih očiju.

Uz redovno tuširanje i dezodoriranje uspjet ćemo problem donekle riješiti, no ako se nikako ne možete osloboditi neugodnih mirisa ispod pazuha, morat ćete tome pristupiti ozbiljnije. 

Za početak, redovito brijte pazuhe kako bi smanjili broj bakterija, a u tanjuru smanjite obroke mesa i jako začinjene hrane. 

Bilo bi poželjno izbjegavati bijeli luk i luk, kao i alkohol, jer sve to utječe na miris znoja. Ako želite smanjiti znojenje, popijte dnevno između pola litre i litre čaja od žalfije koji upravo to radi, a par kupki tjedno u koje ćete dodati čašu jabučnog octa dodatno će poboljšati situaciju.

Kako ne bi testirali snagu dezodoransa, izbjegavajte pretjerano vruće ili hladne napitke jer i jedni i drugi utječu na pojačano znojenje, i prije druženja s ljudima nemojte se baviti fizičkim aktivnostima ako se ne mislite tuširati nakon toga.

19.06.2013. 11:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh