« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
SAVJETI

Kako spriječiti ispadanje kose i ćelavost

Ćelavost je i genetski problem, no u svakom se slučaju vrijedi potruditi kako biste na glavi imali lijepu i čvrstu kosu

Zdravom hranom do kose na glavi
Zdravom hranom do kose na glavi (Arhiva)
Više o

željezo

,

ćelavost

,

vitamin B

,

vitamin D

,

lijek za ćelavost

,

vitamin A

,

vitamin E

,

bjelančevine

-ćelavost je nasljedna i možemo je nazvati genetskim problemom, no uz zdrav život i pravilan izbor prehrane možete se izboriti za ostanak kose na glavi. Uz određene šampone, regeneratore i maske za kosu, potrudite se da u prehrani imate dovoljno bjelančevina iz mesa i mliječnih proizvoda. 

Vitamini nisu ništa manje važni, pa ćete tako vitamin C dobiti iz raznog citrusnog voća kao što su mandarine, naranče i limuni, no zelene paprike su posebno bogate ovim vitaminom i jednostavno ih morate jesti. 

Vitamin B, biotin i B kompleks ključni su za rast kose, a vitamin B3 poboljšava cirkulaciju na tjemenu i potiče rast kose, pa se nemojte sramiti i uzimajte dodatke B kompleksa vitamina.

Vitamine A i E također trebate imati na umu, jer vitamin A održava kosu sjajnom i zdravom, dok vitamin E poboljšava rast kose - moguće je ga je nabaviti u tekućem obliku i utrljavati na vlasište. 

Hrana bogata željezom poput grožđica, breskvi i jetrica treba obavezno biti na vašem jelovniku, no niti slučajno u kombinaciji s mliječnim proizvodima koji neutraliziraju željezo. Kombinirajte s vitaminom C kako biste poboljšali apsorpciju.

31.07.2013. 16:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh