« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
PRIRODNO

Kako spriječiti gripu i prehladu

Stižu kiše i niže temperature, idealno vrijeme za prehlade i gripe, pa kako ne biste završili u krevetu, evo par stvari koje će vam pomoći u prevenciji

Češnjak je sjajna prevencija protiv gripe i prehlade
Češnjak je sjajna prevencija protiv gripe i prehlade (Arhiva)
Više o

gripa

,

vitamin C

,

češnjak

,

prehlada

,

prevencija

,

cink

,

bazga

Gripa i prehlade su na vratima, što znači da trebamo ojačati imunološki sustav kako bismo uspješno prevenirali zarazu. Dobar početak je dovoljna količina sna, osnovna higijena i uravnotežena prehrana, no zašto ne bismo napravili i više? 

Evo što nam priroda omogućuje u svrhu zaštite i snaženje imuniteta:

Bazga - još su je naše bake i prabake koristile za izlječenje od prehlade i gripe. Istraživanje pokazuje da ekstrakt bobica bazge smanjuje duljinu pojave simptoma gripe za tri dana, a ujedno pomaže u jačanju imunološkog sustava pomoću biljnih spojeva koje sadrži - antocijanini.   

Cink - koristite pastile cinka umjesto lijekova kako biste smanjili simptome prehlade. Kako bi imunološki sustav funkcionirao na optimalnoj razini potreban mu je cink.

Češnjak - stvara se spoj zvan alicin koji formira komponente s antibakterijskim, antivirusnim i antifungalnim svojstvima. Istraživanja su pokazala da osobe koje redovito konzumiraju češnjak imaju kraće trajanje bolesti i manje prehlada.  

Vitamin C - ključan za dobro funkcioniranje imunološkog sustava, pogotovo kod osoba koje redovito treniraju te su radi toga osjetljiviji na prehlade. Nakon teških treninga imunološki sustav se potroši te mu je potrebna regeneracija. Istraživanje provedeno na uzorku od 11.000 osoba pokazuje da osobe pod stresom koje uzimaju 200mg vitamina C dnevno imaju 50% manje šanse za prehladu od onih koji ovaj vitamin ne konzumiraju.  

05.10.2015. 18:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh