« Seks
objavljeno prije 4 godine i 9 mjeseci
HE HE

Kako spriječiti dragog da zaspe nakon seksa?

Postoji znanstveno objašnjenje zašto muški rod brže utone u san, a mi vam donosimo savjete kako to učinkovito spriječiti

A on je već u zemlji snova...
A on je već u zemlji snova... (Arhiva)
Više o

seks

,

muškarci

,

spavanje nakon seksa

Žene se neprestano bune kad im dragi zaspe nakon seksa jer smatraju kako nakon seksa treba doći na repertoar intimno vrijeme zbližavanja.

Vjerovali ili ne, postoji znanstveno objašnjenje zašto muški rod brže utone u san, a mi vam donosimo nekoliko korisnih savjeta kako to spriječiti.

Naime, sasvim je normalno i kod muškaraca i žena osjetiti nagon za spavanjem odmah nakon seksa. Sam čin može biti itekako fizički i emocionalno iscrpljujući zbog čega se prirodno javlja i pojačana želja za snom.

Jednako tako, postoji i nekoliko karakteristika vezane za prirodu seksa, uključujući ulogu hormona i kemijske promjene u mozgu koje šalju signale tijelu da se pripremi za san odmah nakon odnosa. A i uz to, ljudi se najčešće seksaju noću kada su tijela prirodno već spremna na san.

Nadale, orgazam može itekako iscrpiti osobu. PET scanovi su pokazali promjenu u osjećajima prije i poslije orgazma, a znanstenici su zaključili kako iznenadan osjećaj ugode i opuštanja stimulira parasimpatički živčani sustav koji automatski usporava tijelo i potiče na san.

Biološke promjene koje se događaju u muškom tijelu za vrijeme i nakon seksa imaju itekako veze s činjenicom zašto on najčešće prvi zaspi.

I, kako onda spriječiti da zaspe? 

Za početak, izbjegavajte seks u mračnoj sobi, jer prisutnost svjetla može omesti signale koji bi inače potaknuli kemijske procese za pripremu na san

Osim toga, izbjegavajte seks kasno u noć, jer zapravo nije pretjerano čudno ako se želja za snom javi odmah nakon seksa. Pokušajte s jutarnjim ili popodnevnim seksom.

Za kraj, seksajte se prije obroka - iako možda zvuči čudno, osjećaj gladi može partnera i vas držati budnima, a i dobro je poznato kako je lakše zaspati onda kada smo siti. 

13.08.2019. 21:42:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    14.08.2019. 09:01
    puno sexa umori haha
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh