« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

Kako skupiti što više lajkova na Facebooku?

Postoje strategije za prikupljanje što većeg broja lajkova, a ovo su, tvrde stručnjaci, četiri najučinkovitije

Kako do što većeg broja lajkova?
Kako do što većeg broja lajkova? (Arhiva)
Više o

Facebook

,

lajkovi

,

skupljanje lajkova

Lajkovi na Facebooku postali su mrežna valuta koje nikad nije dovoljno. Baš svi žele objavljivati razne sadržaje na društvenim mrežama i pritom skupljati što više lajkova. No, što kada za neku objavu ne dobijete onoliko lajkova koliko ste planirali?

Da se to ne bi dogodilo, postoje i strategije za prikupljanje što većeg broja lajkova. Ovo su, tvrde stručnjaci, četiri najučinkovitije.

Objavljujte postove u kojima nedostaje jedna riječ - mnogi korisnici Facebooka će se angažirati na vašu objavu ako ih pokušate uključiti. To ćete napraviti tako vaša objava bude interaktivna. Najlakši način da to postignete je da započnete rečenicu, a zadnju riječ i/ili zaključak ostavite publici da upiše. Napravite li to možete očekivati puno komentara.

Objavljujte slike - većina profesionalnih oglašivača zna da će fotografije privući više reakcija publike od običnog teksta. To je zato što živimo u vizualnom svijetu, a većina korisnika Facebooka često objave pretražuje preko svog smartphonea pa su upravo zato vizualni postovi vrlo važni. Zašto ljudi vole slike? Jednostavno, zato što je vizualni sadržaj lakše konzumirati.

Ponudite nagrade - ovo naravno vrijedi samo za objave tvrtki ili korporacija, tako da običnim korisnicima neće puno pomoći u prikupljanju lajkova. Ipak, i ovo je moćan alat za povećanje dosega objave i angažmana krajnjih korisnika.

Postavljajte pitanja - velika angažiranost na oobjavama može se postići tako da se postavljaju pitanja. Tu ne mislimo na pitanja koja su lako provjerljiva na Googleu, poput voznog reda autobusa i sl. Važno je da se pitanje bude postavljeno tako da publika može iznositi svoje mišljenje. Nastojte da pitanja ne budu predugačka ili ponudite moguće odgovore.

16.11.2016. 15:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    tomislav
    09.02.2018. 12:22
    kako napraviti lakove na toj slici
  2. avatar
    tomislav
    09.02.2018. 12:22
    kako napraviti lakove na toj slici
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh