« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
LJETNI RECEPT

Kako skuhati škampe na pari

Kuhani škampi su prikladni za bilo koji recept koji traži škampe kao što je tjestenina ili hladna predjela

Kuhani škampi
Više o

škampi

,

kuhanje na pari

,

recept za škampe

,

kuhani škampi

,

ljetni recepti

Postoji mnogo načina za pripremu svježih škampa, no kuhanje na pari je jedno od najlakših metoda. Kuhani škampi su prikladni za bilo koji recept koji traži škampe kao što je tjestenina ili hladna predjela. Kad kupujete škampe obratite pozornost na njihov miris. Škampi nikako ne smiju imati miris na amonijak, već pravi svježi riblji miris. Prije nego ih počenete kuhati bilo bi ih dobro umočiti u slanu vodu radi osvježavanja škampi.

Razrežite oklop sa unutarnje strane, kod prirodne krivulje ispod koje je meso repa  sa oštrim škarama ili nožem. Odignite jednu stranu mesnatog repa i lagano ga izvucite. Natočite 5 cm vode na dno lonca za kuhanje u kojoj ćete kuhati na srednjoj vatri. Stavite škampe u lonac i pričekajte da voda počne ključati.

Nemojte stavljati previše škampi jer para neće imati mjesta kretati po loncu. Pokrijte lonac prikladnim poklopcem. Kuhajte škampe 4-5 minuta. Veći škampi će trebati duže vremena. Škamp je kuhan kad je izvana rumen, a iznutra kompletno bijeli.

Kad su skuhani izvadite ih iz tave i isperite hladnom vodom jer ne želite da škampi budu prekuhani.

Izvor: Savjeti-hr.com

04.08.2011. 11:46:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh