« Seks
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
O, DA ;)

Kako seks djeluje na žene, a kako na muškarce

Muškarci seks doživljavaju kao sjajan sedativ, dok je kod žena potpuno obrnuto - radi se o odličnom treningu

Shvatite seks kao zdravstvenu zaštitu :)
Shvatite seks kao zdravstvenu zaštitu :) (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

žene

,

seks

,

muškarci

Seks je blagotvoran na raznim razinama, pa će vas tako osloboditi bolova, poraditi na zdravlju svog srca i održavati ga u formi zajedno s plućima. Kako seks oslobađa hormone koji smanjuju stres, liječnici tvrde da je tri puta tjedno minimalan broj kojem biste trebali težiti kako biste sačuvali zdravlje. 

No, to je djelovanje seksa koje je zajedničko spolovima, a kako dodatno djeluje na svaki spol? Žene, primjerice, seks mogu smatrati sjajnim treningom, jer im jača mišiće dna zdjelice što smanjuje rizik od inkontinencije. Ako mislite da to nije važno, znajte da inkontinencija pogađa svaku četvrtu ženu stariju od 40 godina.

Orgazam je sjajan lijek za žene koje pate od jakih menstrualnih bolova, pošto ih kontrakcija mišića maternice tijekom orgazma oslobađa od napetosti. Uz to, orgazam oslobađa hormone koji povećavaju razinu tolerancije na bol.

Muškarci, s druge strane, mogu smanjiti rizik od raka prostate, a zapravo ga doživljavaju kao prilično jak sedativ, tj. kao da su popili tabletu od 2-3 mg, što objašnjava njihovo zijevanje i potrebu za spavanjem nakon seksa. 

11.02.2014. 21:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh