« Život
objavljeno prije 3 godine i 9 mjeseci
SAVJETI

Kako se uspješno štedi u shoppingu

Otišli ste u trgovinu po pola kruha i litru mlijeka, a vratili ste se s dvije pune vrećice, i tako svaki put? Imate problem, a evo kako ga možete riješiti

Kako spasiti novčanik
Kako spasiti novčanik (Arhiva)
Više o

trgovina

,

shopping

,

uštede

,

trikovi trgovaca

Kupovina špeceraja može se u času pretvoriti u "veliku tjednu kupovinu", iako ste je napravili pred tri dana, jer će trgovci izvući sve trikove iz rukava ne bi li vam izvukli što više novaca, a evo kako ćete uštedjeti:

Izbjegavajte police iz sredine - sve su police u dućanima složene s redom i smislom. U velikim su supermarketima osnovne namirnice poput mliječnih i pekarskih proizvoda postavljene na suprotnim stranama trgovine, kako biste morali proći kroz cijelu trgovinu.

Kozmetički preparati - često su cijene kozmetičkih preparata, ali i sredstava za čišćenje i pranje rublja znatno jeftinija u drogerijama, nego u supermarketima, pa i o tome vodite računa.

Kuponi s popustima - da, one koje dobivate poštom ili pronalazite u katalozima nikako ne biste trebali izbjegavati, jer upravo oni donose dio željene uštede. Osim toga, svakodnevno obraćajte pozornost i na sniženja u trgovinama, pa njima prilagodite kupovinu određenih namirnica.

Kupujte sezonski - sezonsko voće i povrće najzdravije su opcije. Osim što je dobroga okusa, jeftinije je, ali i - zdravije, jer je manja vjerojatnost da su pri uzgoju korištene brojne kemikalije, koje bi ubrzale dozrijevanje.

Nemojte kupovati vodu u bocama - voda je u Hrvatskoj zdrava i sigurna, stoga je bacanje novca kupovanje vode u bocama.

Napravite popis za kupovinu - osim što ćete biti fokusirani na one namirnice koje vam trebaju, popis će vas čak i odvraćati od kupovine neželjenih namirnica i time vam znatno uštedjeti kupovinu.

Nastojte izbjegavati gotovu hranu - osim što ste u trgovinu došli zbog namirnica, gotova hrana koju tamo možete naći, osim što je skuplja, znatno je i nezdravija.

Nastojte u kupovinu ne odlaziti s djecom - djeca mogu biti itekakav uteg u trgovini. Svako malo će tražiti da im kupite nešto novo, a to može biti itekako pogubno za vaš budžet.

Nemojte gladni ići u kupovin - iIako to mnogi od nas rade, potpuno je krivo ići gladan u kupovinu, jer postoji realna opasnost od toga da ćete kupiti više nego što doista trebate. Idealno bi bilo u trgovinu otići odmoran i sit, jer tada najtrezvenije razmišljate.

Nemojte kupovinu bazirati na markama - robne marke, koje danas ima većina supermarketa, znatno su jeftiniji od namirnica poznatijih proizvođača, a sastavom su nerijetko jednako kvalitetni.

Ne padajte na podvale 'izrezano i oprano - oprano i izrezano voće ili povrće spremljeno u plastične kutije idealan su marketinški trik. Međutim, činjenica da vam je netko oprao, izrezao i spakirao voće ili povrće neće vam uštedjeti niti približno toliko vremena, koliko će vam novca 'izbiti' iz novčanika.

Promotrite sve proizvode na polici - nisu samo police u dućanu složene s redom i smislom, piše Huffington Post. Jednakim su načinom složene i police. U ravnini se ljudskoga oka, tako, obično nalaze najskuplje namirnice, stoga se itekako isplati skrenuti pogled gore i dolje.

Zašto ne biste imali svoj vrt sa začinima? - začini su u trgovinama skupi, a često nisu toliko komplicirani za uzgajanje. Osim toga, možete ih posaditi na balkonu ili u posudi na prozorskoj dasci, ako nemate vlastiti balkon. A onda izlike o nedostatku zdrave i ukusne prehrane postaju prošlost, o uštedi novca da i ne govorimo.

11.03.2016. 13:24:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh