« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 9 mjeseci
PRIPAZITE

Kako se spasiti siječanjske depresije

Kako biste se ipak dobro osjećali u ovom periodu i izbjegli zamke depresivnog siječnja možete činiti ove stvar

Siječanj je najdepresivniji
Siječanj je najdepresivniji (Arhiva)
Više o

depresija

,

siječanj

Siječanj je najdepresivniji mjesec u godini, a 24. siječanj bilježi se kao najdepresivniji dan u godini. Nije teško shvatiti zašto. Računi dolaze nakon kupovine svih poklona i trošenja na zabave u prosincu.

Od novogodišnjih odluka već ste sigurno odustali. Hladan i mračan dio godine u kojem se ljudi ne osjećaju najbolje, piše Psych Central.

Kako biste se ipak dobro osjećali u ovom periodu i izbjegli zamke depresivnog siječnja možete činiti ove stvari. 

Isprobajte nešto novo - kada isprobate nešto novo, vaš mozak stvara neuronske veze i povećava se plastičnost vašeg mozga. Čak i podizanje nečega lijevom rukom (ako je desna ruka primarna) može biti dobro za vas.

Izađite na svjetlo - kako bi vaš cirkadijski ritam, unutarnji biološki sat koji upravlja aktivnostima moždanih valova i proizvodnjom hormona, zaista bio u redu vrlo je važno da izađete na svjetlo.

Napravite popis naučenih lekcija - svi se odlučuju na donošenje novogodišnjih odluka, međutim te oduke vrlo brzo padnu u zaborav, a zbog toga se osjećate još lošije. Zato je dobra ideja prisjetiti svega što ste naučili prošle godine, ali i što je bilo dobro za vas. Na taj način sigurno ćete poboljšati raspoloženje u prvom mjesecu.

Očistite jedno područje kuće ili stana - nakon čišćenja radnog prostora ili nekog drugog dijela stambenog prostora koji je zatrpan stvarima osjećat ćete se oslobođeno od nereda. 

Prestanite raditi jednu stvar u kojoj ne uživate - sigurno zvuči lako, ali jeste li ikad probali? Veći je izazov nego što mislite. Razmislite što vas jako uznemirava i izaziva stres, a zatim otpustite jednu stvar koja vam smeta.

 

02.01.2020. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh