« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
LJEPOTA

Kako se riješiti tamnih mrlja na koži

Četiri čarobna prirodna sastojka učinit će vašu kožu lijepom i bez mrlja - ocat, luk, limun i papaja

Limun je vrlo učinkovit za uklanjanje mrlja
Limun je vrlo učinkovit za uklanjanje mrlja (Arhiva)
Više o

koža

,

prirodni recepti

,

lijepa koža

,

melanin

,

mrlje na koži

Mrlje na koži kao posljedica izlaganja suncu obično su nakupine tamnog pigmenta melalina koje se javljaju na nezgodnim mjestima, poput lica, ruku ili dekoltea, a naročito su vidljive ljeti.

Kako bi ih uklonili ne trebate kupovati skupe kreme, već se okrenite prirodnim sastojcima koje ćete lako nabaviti i popraviti svoj izgled.

Luk, ocat, papaja i limun jednako su učinkoviti kao i kreme pune sastojaka kojima je i ime teško izgovoriti, pa evo tri recepta koja će vam pomoći.

Egzotična papaja već se može nabaviti u svim malo bolje opremljenim trgovinama, a ima slično djelovanje kao limun, čisti kožu i potiče dubinsku obnovu stanica. Uz to, enzim papain sprječava proizvodnju tirozina koji sudjeluje u stvaranju melanina, sprječavajući tako nastanak tamnih mrlja. Na mrlje utrljajte polovicu papaje i ostavite da djeluje nekoliko minuta, a zatim isperite mlakom vodom.

Kožu možete obnoviti i sokom od octa i luka. U blenderu izmiješajte glavicu luka da iscjedite sav sok, stavite ga u posudu i dodajte jednaku količinu octa. Vaticom utrljajte mješavinu na tamne mrlje. Ovaj postupak ponavljajte dva puta dnevno, a pripazite da isperete kožu prije izlaska na sunce. 

Mrlje ćete još učinkovitije ukloniti sokom od limuna koji će osim njih ukloniti i mrtve stanice kože, suziti pore i dezinficirati kožu. Sok limuna utrljajte na mrlje i ostavite da djeluje pola sata, nakon čega ga treba isprati. Ako ovo radite dva puta dnevno, prve ćete rezultate vidjeti za šest do osam tjedana. 

28.07.2013. 10:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh