« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
SAVJETI

Kako se riješiti proljetnog umora

Uz to što trebate pripaziti na prehranu i uvrstiti što više voća i povrća koje polako dolazi na tržnice, više se krećite i tuširajte se ujutro

Iskoristite proljeće i probudite organizam
Iskoristite proljeće i probudite organizam (Arhiva)
Više o

proljetni umor

,

savjeti

,

jutarnje tuširanje

Prvi dani proljeća donose uobičajeni umor koji nas ponekad može srušiti u krevet i usred dana, a znanstvenici tvrde da je glavni problem u cirkulaciji, pa evo nekoliko savjeta kako ga se riješiti i uživati u probuđenoj prirodi.

Jutarnje tuširanje navika je koju bi svakako trebali usvojiti, a najbolje vrijeme za tuš je između vježbanja i doručka. Pokušajte se naviknuti mijenjati temperaturu vode, mijenjati toplu i hladnu što će vam ojačati krvne žile i pojačati cirkulaciju.

Doručak treba biti jak, ali ne previše slan, jer sol diže krvni tlak i energiju, no to je za one koji i inače imaju visok tlak previše. Ostali obroci također ne smiju biti obilni, jer je krvni tlak najniži sat vremena nakon jela, pa ćete na ovaj način izbjeći dodatni umor i pospanost.

Popodnevni odmor je vrlo dobra stvar, već je i dvadesetak minuta do pola sata dovoljno da vas potpuno osvježi i da vam dodatnu energiju za ostatak dana.

Naravno, provodite što više vremena na otvorenom, pogotovo kad zasja sunce i jedite više povrća i voća.

25.03.2014. 09:14:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh