« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina
SAVJETI

Kako se riješiti podočnjaka?

Podočnjaci nisu ukras lica, a umjesto da ih prekrivate tonama šminke, poslušajte savjete kako ih se trajno riješiti

Kako ukloniti tamne okvire očiju
Kako ukloniti tamne okvire očiju (Shutterstock)
Više o

savjeti

,

dehidracija

,

podočnjaci

,

kreme protiv podočnjaka

,

uzroci

Podočnjaci su, osim mogućeg znaka kronične neispavanosti, posljedica raznih faktora, od dehidracije, alergije, nedostatka vitamina i minerala, netolerancije glutena, ekcema, atopijskog dermatitisa, stresa, pušenja, alkohola ...

Znači, da bi ih se riješili, prvo se morate obratiti liječniku kako bi se izbacile mogućnosti medicinske prirode poput ekcema ili dermatisa, pa i problema s glutenom.

Ako nije ništa od navedenog, krenite s dovoljnom konzumacijom vode, jer je upravo dehidracija jedan od najčešćih uzroka podočnjaka, a gazirana pića i sokovi tu ne pomažu, jedino i isključivo voda.

Treba li uopće reći da je san izuzetno bitan i da ga trebate imati dovoljno? Sigurno ne, jer osim što od nedostatka dobivate podočnjake, stižu i kile, dodatni stres i sve ostale negativne posljedice nedovoljnog sna. Stoga, okrenite list, prilagodite obaveze i spavajte zdravih i potrebnih osam sati dnevno.

Vitamini koji vam trebaju su B12 čija nestašica izravno utječe na formiranje tamnih podočnjaka, a za njima stiže i anemija. Uz to, važni su i vitamin B6 i K, pa počnite uzimati neki kompleks vitamina koji sadrže navedene ili se bacite na hranu koja je bogata tim vitaminima.

Za kraj, mogu pomoći i kremice koje osiguravaju hranjive tvari za kožu povećanjem cirkulacije i smanjivanjem stresa kože. 

12.08.2012. 12:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh