« Život
objavljeno prije 9 godina
TREBALI BI

Kako se riješiti ljubomore

Ljubomora je stvarno pogubna kako za naše psihičko zdravlje, tako i za vezu, pa evo nekoliko dobrih savjeta kako se riješiti ovog toksičnog osjećaja

Ljubomora je toksična, riješite je se
Ljubomora je toksična, riješite je se (Shutterstock)
Više o

ljubomora

,

razlozi ljubomore

,

rješavanje ljubomore

Ljubomora je u najvećem broju slučajeva toksična za bilo koju vezu ili brak, pa iako ponekad može biti opravdana, treba je se riješiti što je prije moguće. 

Zdrava i mala doza ljubomore može vas učiniti dobrim partnerom, no rijetki će je uspjeti zadržati da se ne pretvori u čudovište koje će polako izjedati vašu vezu sve dok na kraju ne uzrokuje prekid.

>> Ljubomora je ponekad opravdana >>

Za početak, treba napraviti ono najteže - priznati samome sebi da ste ljubomorni i prihvatiti to kao činjenicu, a ne stalno tražiti izlike zašto bi to trebalo biti opravdano.

Nakon toga potrebno je pronaći stvarne razloge ljubomore - ima li ih uopće ili vam partner stvarno svojim postupcima daje razloga za taj osjećaj. Nalazi li se problem u trenutnoj vezi ili se radi o nekim zaostacima iz prethodne? Čim shvatite razlog, lakše ćete se riješiti ljubomore.

>> Ljubomora je različita muškarcima i ženama >>

Nadalje, pitanje koje si nakon toga morate postaviti jest - je li to jedini problem u vašoj vezi ili braku? Zdrava veza neće uzorkovati razornu ljubomoru, ona je uvijek znak nekih dubljih neriješenih problema. 

Na kraju, zapitajte se što postižete ljubomorom? Tako sigurno nećete riješiti niti jedan problem, upravo suprotno, podići ćete tenzije u vezi. Stoga, ako nemate razloga, prestanite biti ljubomorni i uživajte u vezi

 

18.04.2015. 22:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh