« Život
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
STVARNO?

Briga pokazuje inteligenciju?

Ljudi koji više strahuju zapravo na taj način pokazuju da su inteligentniji od drugih, pokazali su rezultati vrlo zanimljivog istraživanja

(Dreamstime)
Više o

strah

,

tjeskoba

,

inteligencija

Briga nije loša stvar, kažu znanstvenici sa Sveučilišta Ontario, već pokazatelj visoke inteligencije. Krenuli su od stare poslovice da je neznanje blaženo stanje, pa je posljedično znanje upotpunjeno brigom i strahom

Istraživanje je provedeno na studentima koji su trebali odrediti svoj stupanj zabrinutosti i pokazalo se da su oni koji su stalno nešto brinuli redovito dobivali znatno bolje rezultate na verbalnim testovima inteligencije.

>> Inteligencija nije ista tijekom života >>

Vjerojatno se svatko može identificirati s ovim zaključkom, jer svi znamo barem jednu osobu koja je uvijek prije ispita ili testova u školi bila zabrinuta, a na kraju dobivala najbolje ocjene.

Još zamiljiviji eksperiment proveden je 2012. u Izraelu, gdje su studente izlagali velikim dozama stresa nakon čega su trebali rješavati probleme. Oni koji su osjetili tjeskobu bili su redom fokusiraniji na rješavanje problema i uspješno su završavali eksperiment.

>> Emocionalna inteligencija donosi uspjeh >>

Stoga, ako ste stalno zbog nečega zabrinuti, opustite se malo - to znači samo da imate stvari pod kontrolom.

19.04.2015. 09:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh