« Život
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
STVARNO?

Ljubomora je različita muškarcima i ženama

Razlozi ljubomore kod muškaraca i žena prilično se razlikuju, pa je tako muškarcima emocionalna prevara čak i oprostiva, ali fizička nikako ...

(Arhiva)
Više o

žene

,

ljubomora

,

muškarci

,

razlozi ljubomore

Ljubomora je emocija na koju nitko nije imun, no ipak postoje prilične razlike u razlozima za ljubomoru među muškarcima i ženama. 

Primjerice, muškarcima je puno veći razlog za uznemirenost fizička nevjera partnerice, dok je ženama emocionalna nevjera nešto preko čega vrlo, vrlo teško mogu prijeći, puno teže od fizičke nevjere.

Znanstvenici tvrde da je za to kriva evolucija, jer su muškarci programirani da se njihova DNA prenese na potomstvo, pa im je ideja da neki drugi muškarac dođe u priliku napraviti to s njihovom partnericom nezamisliva.

No, ženama je puno veći problem emocionalna nevjera jer se one više bave odgojem djece, a stope preživljavanja su, gledano kroz evoluciju, puno niže ako je muškarac emocionalno odsutan.

Zanimljivo je da su do istih zaključaka znanstvenici dolazili i prije pedesetak i više godina, što samo pokazuje da se neke stvari vrlo, vrlo teško mijenjaju.

20.01.2015. 20:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh