« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
POMOĆ

Kako se riješiti celulita bez skupih tretmana

Celulit napada sve ranije i gotovo da nema žene koja ne muči muku s njim, pa evo nekoliko praktičnih savjeta

Kako se riješiti neugodne narančine kore
Kako se riješiti neugodne narančine kore (Arhiva)
Više o

celulit

,

krema protiv celulita

,

hrana celulit

,

dijeta za celulit

,

vježbom proti celulita

,

uklanjanje celulita

Celulit je jedna od gnjavaža modernog doba koja je nedvojbeno pri vrhu top liste stvari koje žene mrze na svom tijelu. Razvila se cijela industrija uklanjanja celulita, od raznih krema i posebne odjeće do skupih tretmana.

Ipak, protiv celulita se možete boriti i sami, no potrebno je malo truda i discipline. Za početak, promijenite prehranu. Naše bake nisu imale celulit, najviše zbog toga što su se zdravije hranile. Znači, što više svježeg povrća, voća i integralnih žitarica, što manje bijelog brašna i bijele riže. Poželjne su i ribe iz hladnih mora poput lososa zbog velikog sadržaja esencijalnih masnih kiselina koje smanjuju stanična oštećenja.

Voda je uvijek dobar recept, otprilike oko dvije litre dnevno kako bi vam koža bila hidratizirana, a uz to se na taj način čiste toksini iz tijela. Uz vodu su dobri žuti i zeleni čaj, a preporučuje se potpuno izbjegavanje masne i pržene hrane te sokova punih šećera.

Da, vježbanje je obavezno, naravno ... Bilo koja redovita fizička aktivnost pomoći će boljoj cirkulaciji, ujedno i uklanjanju toksina, a ne škodi i skinuti koju kilu i razviti mišiće.

Za kraj, priuštite si redovite masaže, makar vam to radio partner ili vi sami. Masirajte dijelove tijela zahvaćene celulitom uz upotrebu losiona ili ulja za masažu, a odlični se rezultati mogu postići i esencijalnim uljima grejpa ili naranče.

09.10.2012. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh