« Život
objavljeno prije 1 godinu
MA DA?

Kako se probuditi svjež i odmoran? Jednostavno!

Vratite se staromodnim budilicama, a mobitel stavite dovoljno daleko od sebe - osjećat ćete se bolje i svježije, a sve zbog male promjene

Ovako se to radi...
Ovako se to radi... (Arhiva)
Više o

buđenje

,

budilica

Sigurno i vi namještate budilicu na svom mobitelu.... jer, naravno, dani staromodnih budilica, pa i digitalnih alarma pored kreveta su iza nas... ili ipak nisu?! 

Iako je puno jednostavnije, budilice na mobitelu nisu tako dobre za kvalitetan san. Štoviše, najbolje je da mobitel bude u potpuno drugoj sobi dok spavate ili barem dovoljno daleko od vas. 

"Vaš smartphone utječe na san na više načina nego što mislite. Ne samo da može zvoniti i omesti san noću, znanstvenici s Harvarda tvrde da plavo svjetlo koje dolazi s vašeg mobitela smanjuje proizvodnju melatonina", tvrdi Brandon Carte za Bestproducts.com. 

Melatonin je hormon koji kontrolira naš bioritam, a manjak melatonina znači i lošija kvaliteta sna. 

U slučaju da vam to nije dovoljno da se prebacite na staru budilicu, postoji još jedan razlog zašto bi mobitel trebao biti udaljen od vas. Naime, kad započnemo dan tipkanjem - provjeravanjem mailova, čitanjem online vijesti i gledanjem društvenih mreža, automatski si povećavamo razine stresa i dan započinjemo krivo. 

Prekinite ovu lošu naviku i vratite se staromodnim budilicama, a mobitel stavite dovoljno daleko od sebe. Osjećat ćete se bolje i svježije, a sve zbog male promjene.

17.06.2019. 21:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh