Kako se pravilno sprema voće i povrće
Blagdansko doba nosi i pune smočnice i hladnjake, no kako nije svejedno što ćete staviti jedno kraj drugoga, evo par korisnih savjeta
Spremanje voća i povrća nije tako jednostavno kao što se misli, jer dobro znamo da se jabuke moraju držati odvojeno od drugog voća zbog osjetljivosti, ali i da jedna trula jabuka može "zaraziti" cijelu košaru ili vreću.
Zanimljivo je da jabuka u sazrijevanju može uništiti "brdo" lubenica ako su skladištene na istom mjestu. No, jabuka nije jedina koja radi štetu drugom voću.
U tu opasnu grupu još spadaju kruške, kajsije, breskve, šljive, banane, kivi i mango. Sve navedeno voće ispušta visoku koncentraciju etilena i time utječe na boju i sočnost, a u konačnici i na kvalitetu voća u njihovoj blizini, piše Daily Mail.
Što se povrća tiče, na etilen su osjetljivi krumpir, grašak, zelena salata, mrkva, šparoge i brokula.
Krumpir je posebno osjetljiv pa njega treba čuvati na hladnom i tamnom mjestu, daleko od svog voća i štetnog povrća kako bi se spriječilo njegovo klijanje.
Kada je u pitanju propadanje, najotporniji plodovi su višnje i borovnice.
Eto, sada možete organizirati svoj hladnjak kako treba ....
Novi komentar