« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci
SAVJETI :)

Kako se pravilno podgrijava hrana

Ako ste smrznute ostatke hrane držali u zamrzivaču nekoliko tjedana, možda je vrijeme da ih podgrijete, no postoji ispravan način na koji to možete učiniti

Mikrovalna je zakon za takve stvari
Mikrovalna je zakon za takve stvari (Arhiva)
Više o

smrznuta hrana

,

podgrijavanje hrane

Hranu možete odmrznuti u hladnoj vodi, a za to će vam biti potrebno 20 do 30 minuta po 0,5 kilogramu hrane. Pripazite da temperatura vode ostane ispod 5°C cijelo vrijeme.

Ako ste u žurbi, hranu možete odmrznuti i u mikrovalnoj pećnici, a većina ih ima opciju koja vam omogućava posebne postavke, ovisno o tome odmrzavate li meso ili neku drugu vrstu hrane.

Hranu možete odrznuti i kuhanjem, pri čemu se manji komadi hrane brzo zagrijavaju. Dakle, tako možete zagrijati mljeveno ili nasjeckano meso.

Ako želite hranu spremiti za kasnije, ubacite je odmah u frižider ili zamrzivač. Najveća je zabluda da će se bakterije koje se razviju dok hrana stoji na sobnoj temperaturi uništiti u zamrzivaču, pojašnjava Felicia Wu, profesorica toksikologije i procjene rizika na Sveučilištu Michigan.

>> Smrznuta hrana ima dobre i loše strane >>

"Mnogi mikrobi koji se prenose hranom mogu izdržati zamrzavanje i predstavljati problem kasnije nakon odmrzavanja, a to postaje još gore ako se hrana ne skuha dobro", kaže Wu.

Što se tiče ponovnog zagrijavanja u mikrovalnoj pećnici, još uvijek postoje kontroverze oko toga možete li koristiti plastiku. Istraživanja sugeriraju da će neke vrste plastike rastaliti prilikom zagrijavanja, pri čemu će kemikalije iz plastične posude procuriti u hranu.

>> Koliko dugo hrana smije biti smrznuta? >>

Američka uprava za hranu i lijekove (FDA) preporučuje da izbjegavate zagrijavati hranu u plastičnim posudama u mikrovalnom pećnici, osim ako nije riječ o posudama na čijim naljepnicama piše da su sigurne za korištenje u mikrovalnoj, prenosi Eat this.

28.06.2021. 17:51:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    29.06.2021. 08:26
    Bolje ne drzati puno u hladnjaku hrana se kvari brzo
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh