« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
PRIMJENITE

Kako se opustiti i bez godišnjeg odmora

Kako i vas ne bi pogodio sindrom iscrpljenosti ili izgaranje na poslu koji je česta pojava uoči sezone godišnjih odmora, evo par savjeta kako se opustiti i odmoriti i bez godišnjeg

Opustiti se možete i bez godišnjeg
Opustiti se možete i bez godišnjeg (Arhiva)
Više o

godišnji odmor

,

savjeti

,

opuštanje

Sezona godišnjih odmora već je počela, no ima dosta ljudi koji jednostavno ne mogu iskoristiti cijeli godišnji odmor tijekom ljeta ili su veći dio rezervirali za neke druge dijelove godine.

Kako i vas ne bi pogodio sindrom iscrpljenosti ili izgaranja na poslu koji je česta pojava uoči sezone godišnjih odmora, evo par savjeta kako se opustiti i odmoriti i bez godišnjeg.

Stvar je u shvaćanju nekih osnovnih životnih potreba i načina opuštanja koji će vam pomoći da napunite baterije i kod kuće "s nogama u lavoru":

Hrana koja opušta - barem su ljeti tržnice prepune fine, svježe hrane, a posebno se preporučuje mediteranski način prehrane koji uključuje pojačanu konzumaciju ribe, povrća, orašastih plodova i maslinova ulja. Takva prehrana će vam obnoviti i duh i tijelo, a alkohol i zašećerene napitke svedite na najmanju moguću mjeru.

Kretanje - lijepo vrijeme treba iskoristiti kako bi se što više bilo u prirodi gdje je, između ostaloga, i svježije nego u vrelini gradova. Popnite se na obližnje brdo, otplivajte par rundi u bazenu i zapamtite da bilo koji oblik vježbanja smanjuje posljedice stresa, ali i potiče lučenje hormona sreće - endorfina.

Spavanje - san je jedan od najboljih načina obnove duha i tijela, pa se toplo preporučuje lagano izmoriti tijelo vježbanjem, navečer pojesti nešto lagano i dobro se odmoriti.

Telefon - isključujte ga svakodnevno, barem na nekoliko sati kad se vratite kući s posla, jer stalno buljenje u ekran, pregledavanje poruka, mailova i objava na društvenim mrežama je i više nego stresno. Dajte si mira!

Tišina - ne podcjenjujte tišinu, ona pruža mir i spokoj koji vam je nužno potreban. Uz stalnu buku kojom ste okruženi tijekom dana, jednostavno je nemoguće opustiti se i odmoriti mozak. Povucite se negdje u osamu i već nakon pet minuta tišine osjetit ćete kako stres izlazi iz vas.

29.06.2017. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh