« Seks
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
EHH ...

Kako se nakon prvog seksa osjećaju žene, a kako muškarci

Istraživanje je trajalo dvadeset godina, a u tom su se vremenu neke stvari poboljšale i promijenile, no neke su i dalje iste

Muškarci su tjeskobni, a žene osjećaju krivicu
Muškarci su tjeskobni, a žene osjećaju krivicu (Shutterstock)
Više o

žene

,

seks

,

muškarci

,

prvi seks

,

gubitak nevinosti

Prvi seks može biti divno iskustvo, no ipak nosi sa sobom određene traume i upitnike kojih se neki ljudi ne riješe nikad u životu. Stalno savjetovanje da bi trebalo prvi seks odgoditi za što kasnije, kako bi se u seksualnost ušlo nešto zreliji ponekad i daje rezultate, no svejedno se većina takvih odnosa događa spontano.

Stoga su znanstvenici sa Sveučilišta Illinois odlučili napraviti dugotrajno istraživanje kako bi ustanovili što se mijenja s godinama i promjenama u društvu, pa su tako 2012. godine završili dvadesetogodišnje istraživanje na studenitima.

Za to vrijeme upitnike o prvom seksu ispunjavalo je 96 posto studenata tog sveučilišta u dobi između 18 i 21 godine, a rezultati su pokazali zanimljive promjene u odnosu na početak istraživanja. 

Naime, nakon prvog seksa žene su u najvećem broju imale osjećaj krivice, a mnogima je bilo žao što su svoju nevinost poklonile krivoj osobi, dok su muškarci pretežno osjećali užitak, no i određenu dozu tjeskobe.

U novije vrijeme stvari su se prilično promijenile, pa je tako zabilježeno da žene sve manje osjećaju krivicu, štoviše, to se drastično promijenilo, a uz to sve ih više pri prvom odnosu osjeća užitak.

Ipak, dobro razmislite prije nego što se upustite u prvi seks ...

16.03.2014. 23:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  Robertini
  17.03.2014. 13:50
  I ne zaboravite, nakon karanja nema kajanja! ;-)
 2. avatar
  jebač
  17.03.2014. 14:13
  Treba u škole uvesti praksu iz jebanja. Treba nam kvalificirani kadar kao profesori seksa, što bi se omogućilo otvaranjem jebačkog fakulteta.Nezaposlenost bi drastično opala. Treba uvesti za takve djelatnike i bebeficirani radni staž, jer će se jadnici oteliti od jebačine, a nakon nekog vremena neće više ni biti tako učinkoviti. Kontaktirati ministra Jovana.
 3. avatar
  pile
  17.03.2014. 14:38
  Super ideja. Diplomirani jebolog će se zvati završeni kadar.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh