Metro-portal.hr

objavljeno 16.03.2014. 23:01:00
EHH ...

Kako se nakon prvog seksa osjećaju žene, a kako muškarci

Istraživanje je trajalo dvadeset godina, a u tom su se vremenu neke stvari poboljšale i promijenile, no neke su i dalje iste

Muškarci su tjeskobni, a žene osjećaju krivicu
Muškarci su tjeskobni, a žene osjećaju krivicu (Shutterstock)

Prvi seks može biti divno iskustvo, no ipak nosi sa sobom određene traume i upitnike kojih se neki ljudi ne riješe nikad u životu. Stalno savjetovanje da bi trebalo prvi seks odgoditi za što kasnije, kako bi se u seksualnost ušlo nešto zreliji ponekad i daje rezultate, no svejedno se većina takvih odnosa događa spontano.

Stoga su znanstvenici sa Sveučilišta Illinois odlučili napraviti dugotrajno istraživanje kako bi ustanovili što se mijenja s godinama i promjenama u društvu, pa su tako 2012. godine završili dvadesetogodišnje istraživanje na studenitima.

Za to vrijeme upitnike o prvom seksu ispunjavalo je 96 posto studenata tog sveučilišta u dobi između 18 i 21 godine, a rezultati su pokazali zanimljive promjene u odnosu na početak istraživanja. 

Naime, nakon prvog seksa žene su u najvećem broju imale osjećaj krivice, a mnogima je bilo žao što su svoju nevinost poklonile krivoj osobi, dok su muškarci pretežno osjećali užitak, no i određenu dozu tjeskobe.

U novije vrijeme stvari su se prilično promijenile, pa je tako zabilježeno da žene sve manje osjećaju krivicu, štoviše, to se drastično promijenilo, a uz to sve ih više pri prvom odnosu osjeća užitak.

Ipak, dobro razmislite prije nego što se upustite u prvi seks ...

16.03.2014. 23:01:00
http://metro-portal.hr/kako-se-nakon-prvog-seksa-osjecaju-zene-a-kako-muskarci/83838/